вівторок, 29 червня 2021 10:30

Родичі Тищенка причетні до відмивання грошей у будівництві - Bihus.Info

Родичі Тищенка причетні до відмивання грошей у будівництві - Bihus.Info
Сотні мільйонів з міського бюджету, виділені на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту, могли осідати на рахунках фірми сестри Тищенка Юлії, припускають журналісти. Фото: УНІАН

Журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування, де стверджують, що родичі народного депутата від "Слуги народу" Миколи Тищенка причетні до схем відмивання коштів на будівництві об'єктів у Києві. Про це йдеться в матеріалі ЗМІ.

Сотні мільйонів із міського бюджету, виділені на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту, могли осідати на рахунках фірми сестри Тищенка Юлії, припускають журналісти. Ідеться про "Експрес-К", яка фігурувала у вилучених документах бізнесмена Дениса Комарницького. Цій компанії мали дістатися роботи з будівництва однієї з транспортних розв'язок. 2020 року вона й справді дістала договір на 16 млн грн. Тоді Тищенко підтвердив журналістам своє знайомство з Комарницьким, але заперечив роль компанії сестри.

Журналісти стверджують, що до схем причетний чоловік сестри Тищенка Герман Блінов. З 2019-го до 2021 року він безпосередньо отримував зарплату від компанії "Еко-Буд-Трейд", яка 2017-го без тендеру отримала з бюджету Києва 6 млрд грн на добудову Подільсько-Воскресенського мосту, роботи якого досі не завершені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко із коміксом, Рудик та Зеленський – з історією Грібаускайте: які книги купують політики на "Арсеналі"

Автори розслідування зазначають, що Комарницький контролював цю фірму, вона тривалий час була звичайною "прокладкою", яка лишала частину з отриманих бюджетних коштів собі або перекидала на інші підконтрольні фірми. Журналісти дізналися, що Блінов регулярно приїжджає на будівництво для проведення нарад і начебто контролює процес.

У Bihus.Info зауважують, що "Еко-Буд-Трейд" і далі отримує від комунальників гроші. У червні їй перерахували 460 млн грн. Частину коштів упродовж останніх років фірма перекинула на компанію "Позитив-В", підконтрольній структурам Германа Блінова.

Народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко затримав виліт літака рейсом Київ - Ужгород в одному зі столичних аеропортів. Він вирішив знімати відео прямо на летовищі.

Зараз ви читаєте новину «Родичі Тищенка причетні до відмивання грошей у будівництві - Bihus.Info». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути