четвер, 25 серпня 2011 19:57

"Робота судів покращується, судова реформа працює" - Колесніченко

"Робота судів покращується, судова реформа працює" - Колесніченко

На сьогодні робота судів покращується і те, що скаржитись до Міністерства юстиції на рішення і дії суддів стали втроє менше українців, говорить про результат судової реформи, повідомляють УНН.

Таку думку висловив народний депутат України від фракції ПР Вадим Колесніченко.

"Робота судів покращується, якщо відверто і об'єктивно на це дивитись. Суди стали працювати краще. Це стосується і строків, і якості справ, які розглядаються. Але це лише перші кроки. Суспільство має звикнути. Судівська спільнота має звикнути до того, що в нас має працювати тільки закон і це буде", - заявив він.

На запитання, чи можна сподіватись на те, що за декілька років, внаслідок судової реформи, взагалі не буде скарг на рішення та дії судів, нардеп відповів, що такого ніколи не буде, як і в будь-якій іншій країні.

"Скарги завжди є, були і будуть, тому що в судовій справі одна половина завжди незадоволена рішенням чи вироком, а інша - задоволена. Це об'єктивно, бо це суперечка двох сторін...Скарги є скрізь. В кожній державі, звісно, є якісь незадоволення. Безумовно, будуть знаходитись люди, яких потрібно буде звільняти з посади суддів за порушення присяги, але це буде дуже рідко. Бо суддівська спільнота з великою повагою ставиться сьогодні до того закону, який прийнятий, і всі розуміють, що далі буде продовжуватись судова реформа. Тому вони самі зацікавлені в тому, щоб серед них не було тих суддів, через яких до судів є неповага", - зазначив Колесніченко.

Зараз ви читаєте новину «"Робота судів покращується, судова реформа працює" - Колесніченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути