понеділок, 24 лютого 2020 02:19

РНБО закликала уряд повернути санітарно-епідеміологічну службу

РНБО закликала уряд повернути санітарно-епідеміологічну службу
В Україні повернуть СЕС. Фото: РБК

Рада національної безпеки і оборони звернулася до Кабінету міністрів з пропозицією відновити діяльність Санітарно-епідеміологічної служби.

СЕС повинна займатися не перевірками закладів громадського харчування, що пов'язано з високими корупційними ризиками, а профілактикою і протидією поширенню інфекційних та вірусних захворювань, повідомив секретар РНБО Олексій Данилов, інформує Дзеркало тижня.

"Щоб СЕС стала виконувати ті функції, які вона повинна була б виконувати. Це не перевірка їдалень, кафе або ресторацій. Це суто боротьба з такими речами, які сьогодні є в країні", - пояснив Данилов.

Характеризуючи систему біологічного захисту в Україні, секретар констатував, що вона далека від ідеального стану. Запевнивши при цьому, що держава готова до існуючих викликів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО рекомендує відновити санепідемстанції через загрозу коронавірусу

Державна санітарно-епідеміологічна служба була ліквідована Кабінетом міністрів 29 березня 2017 року, так як її функції виконують Міністерство охорони здоров'я, Держслужба з питань праці та Держслужба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Зараз ви читаєте новину «РНБО закликала уряд повернути санітарно-епідеміологічну службу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути