понеділок, 14 травня 2012 10:42

Рішення про вибори в Києві буде прийняте протягом декількох днів, якщо це вигідно владі - Томенко

Рішення про вибори в Києві буде прийняте протягом декількох днів, якщо це вигідно владі - Томенко
Микола Томенко. Фото: obozrevatel.com

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко вважає, що українська столиця стає заручником "принципу місцевого самоврядування від Партії регіонів".

Про це повідомляє прес-служба партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко відмовився від боротьби за мерське крісло, бо Рада назначить вибори відразу після Євро

Як відомо, наприкінці травня закінчується термін перебування на посаді Київського міського голови Леоніда Черновецького. З огляду на це обговорюються різні варіанти того, коли ж буде ухвалена постанова Верховної Ради про призначення нових виборів у Києві.

Аналізуючи ситуацію, що склалася, Микола Томенко назвав зрозумілим, що сьогодні визначення дати виборів Київського міського голови напряму залежить від суб'єктивного фактору: готовності кандидата від Партії регіонів Олександра Попова перемогти на цих виборах. Виходячи з цього Адміністрація Президента дасть відповідну вказівку парламентській більшості і рішення про призначення дати виборів буде ухвалене протягом кількох днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталій Кличко боїться програти - Карасьов

"Принцип так званого місцевого самоврядування від Партії регіонів в українській столиці простий: якщо остаточно вдасться переконати Віталія Кличка, якого підтримали всі опозиційні партії, не брати участь у виборах, то вибори відбудуться наприкінці липні. Якщо ж Віталій Кличко залишиться єдиним кандидатом від опозиції з готовністю брати участь у виборчій кампанії влітку, то вибори проводитимуться або одночасно з парламентськими (28 жовтня), або ще пізніше", - підсумував Микола Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк впевнений, що Кличко таки відмовився від Києва

"Отож, принцип влади дуже простий: для того, щоб розпочинати вибори треба мати стовідсоткову впевненість, що переможе кандидат від Партії регіонів. В цьому закладена "глибока сутність" місцевого самоврядування від Партії регіонів", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «Рішення про вибори в Києві буде прийняте протягом декількох днів, якщо це вигідно владі - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути