четвер, 17 жовтня 2013 14:02

Рішення немає, розглядаємо варіанти - Європа про помилування Тимошенко

Рішення немає, розглядаємо варіанти - Європа про помилування Тимошенко

У наглядової місії Пета Кокса та Олександра Кваснєвського ще немає готових пропозицій для вирішення питання екс-прем'єра України Юлії Тимошенко. Озвучена раніше депутатом Європарламенту Мареком Сівцем інформація про штраф у розмірі $ 200 млн доларів і інші - лише варіанти можливих виходів з ситуації.

Про це інформує "Інтерфакс-Україна" з посиланням на анонімні джерела у європарламенті.

"Це не була пропозиція Кокса-Кваснєвського. Це було обговорення можливих варіантів, така мозкова атака. Пошук рішення ще триває", - пояснив співрозмовник агентства.

Він підкреслив, що засіданн проходило в закритому форматі, через той факт, що Сівець написав про це, викликає "здивування і засмучення".

Учасники засідання стверджують, що на обговорення було винесено два підходи до вирішення ситуації з Тимошенко: перший - за допомогою прийняття спеціального закону, другий - часткове помилування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Тимошенко місію Кокса-Кваснєвського продовжено до середини листопада

"Було питання - що краще зробити для того, щоб Тимошенко змогла виїхати до Німеччини на лікування: прийняти спеціальний закон або піти шляхом часткового помилування", - деталізує співрозмовник агентства.

За його словами, шлях прийняття спеціального закону "веде до проблем, так як ніхто не знає, як вирішувати ситуацію після одужання Ю.Тимошенко".

"Що буде далі, коли вона пройде курс лікування через три, чотири або п'ять місяців? Вона повинна буде повернутися в Україну, в якому статусі? Тут виникають питання, на які складно дати відповідь", - змалював обговорюваний сценарій співрозмовник агентства.

Нагадаємо, 15 жовтня місія Кокса і А.Квасьнєвського на позачерговому засіданні Конференції президентів (керівний орган Європейського парламенту, в який входять президент ЄП і президенти політичних груп) відзвітувала про виконану роботу. За результатами обговорення було прийнято рішення продовжити роботу місії ще на один місяць для досягнення поставленої мети - вирішення ситуації з Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Від виїзду Тимошенко виграє Кличко"

Після засідання європарламентарій Марек Сівець написав у своєму блозі, що Європа запропонувала застосувати до Юлії Тимошенко "часткове помилування", при якому екс -прем'єр отримає свободу, але повинна буде заплатити 200 мільйонів доларів штрафу і втратить цивільні права на 3 роки. На його думку, як будь-яке компромісне рішення, це має свої недоліки, але воно видається єдино можливим.

Зараз ви читаєте новину «Рішення немає, розглядаємо варіанти - Європа про помилування Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути