четвер, 05 квітня 2012 13:28

Рішення КСУ було заготовленою маніпуляцією "регіоналів" - Бондаренко

Рішення КСУ було заготовленою маніпуляцією "регіоналів" - Бондаренко
Володимир Бондаренко вважає рішення КС прогнозованим. Фото: news.liga.net

Рішення Конституційного суду щодо незаконності положення закону про вибори народних депутатів, за яким закордонні дільниці приєднуються до одномандатних округів у Києві, було прогнозованим.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Володимир Бондаренко.

"Адже виборці міста Києва не є симпатиками Партії регіонів. А понад 400 тисяч українців, які мешкають за кордоном і мають право голосу, додали б приблизно два округи. Тоді б у столиці їх було 16. Таким чином 16 депутатів було б обрано однозначно не від Партії регіонів.  Тому така заборона була запрограмованою дією. Це було зроблено з їхніх меркантильних інтересів", - зазначив він.

За словами депутата, така маніпуляція Партії регіонів була заготовленою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпку не сподобалось рішення КС щодо закордонних дільниць

"З точки зору моральних підходів до волевиявлення, закордонні українці повинні голосувати за партійними списками, бо знають їхніх лідерів та позиції. Стосовно мажоритарників завжди була сумнівна маніпуляція, якою влада користувалася і раніше. На останніх мажоритарних виборах у Києві до так званого Печерського округу були приписані громадяни України, які живуть за кордоном. Звідки вони знають тих кандидатів? Голоси цих людей просто використовували для добавок своїм. Свого часу цим користувався Медведчук у Артемівському окрузі, правда, не пройшов", - зауважив Бондаренко.

"Бютівець" наголосив, що загальна кількість округів не зміниться, тому що два округи додадуть у Донецьку чи Луганську, аби збільшити кількість голосів.

Зараз ви читаєте новину «Рішення КСУ було заготовленою маніпуляцією "регіоналів" - Бондаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути