неділя, 08 серпня 2021 20:20

Річниця агресії Росії проти Грузії: в МЗС зробили заяву

Річниця агресії Росії проти Грузії: в МЗС зробили заяву
У МЗС України закликають світ продовжити тиск на Росію. Фото: Agravery.com

У річницю військової агресії Росії проти Грузії МЗС України закликає міжнародну спільноту продовжити чинити тиск на Кремль.

"Закликаємо міжнародну спільноту продовжити чинити тиск на Російську Федерацію з метою виконання нею своїх зобов'язань за Угодою про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, виведення військових підрозділів з окупованих територій Грузії – Абхазії і Цхінвальського регіону/Південної Осетії – та здійснення інших заходів з демілітаризації та деокупації цих грузинських територій", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схема російських окупантів в Україні й Грузії однакова - Кулеба

У МЗС наголосили, що Росія несе повну відповідальність за складну гуманітарну ситуацію на окупованих територіях. Москва має негайно забезпечити безперешкодний доступ до них міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій.

8 серпня 2008 року почалася російська агресія проти Грузії. Вона сталася після ряду провокацій в окупованому росіянами грузинському регіоні Південна Осетія, у день відкриття Олімпіади в Пекіні. Протягом усього літа 2008 року російські сили в Південній Осетії проводили обстріли грузинських територій та інші провокації.

Зараз ви читаєте новину «Річниця агресії Росії проти Грузії: в МЗС зробили заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути