понеділок, 03 лютого 2014 10:54

Рибака може замінити Порошенко або Тігіпко - Луценко

Рибака може замінити Порошенко або Тігіпко - Луценко
Фото: newsradio.com.ua

Юрій Луценко заявив, що в опозиції зібрали підписи за зміну голови Верховної ради Володимира Рибака і мають голоси для переформатування парламентської більшості на базі опозиції і Партії регіонів.

"Вулиця зробила все, що могла, і центр подій перемістився в парламент ... Я знаю, що існують підписи більшості депутатів про зміну керівництва Верховної ради. І це план на цей тиждень: створення нової більшості, повернення демократичної Конституції, створення уряду народної довіри - нейтрального або опозиційного, - і встановлення дати президентських виборів ", - сказав він в ефірі "П'ятого каналу".

Пізніше Луценко уточнив, що у Верховній раді є 230 підписів за обрання нового спікера.

"Найбільш обговорювані кандидатури - Петра Порошенка і Сергія Тігіпка. Саме навколо цих прізвищ ведуться серйозні переговори - і серед опозиції, і представників ПР, і позафракційних депутатів" , - зазначив пан Луценко. Разом з тим, за його словами, підписів за відставку Володимира Рибака у опозиції немає. "У регіоналів ще є страх", - пояснив політик.

В опозиції пов'язують формування нової парламентської більшості з поверненням до Конституції в редакції 2004 року, яка передбачає більш широкі повноваження Верховної ради і Кабінету міністрів. За регламентом для внесення змін до Конституції необхідно не менше 300 голосів народних депутатів. Минулого тижня в опозиції знайшли спосіб, як обійти цю вимогу - народним депутатам пропонується ухвалити акт "Про відновлення легітимності та конституційного порядку в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Рибака може замінити Порошенко або Тігіпко - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути