неділя, 06 березня 2022 21:34

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ скасувала частину санкцій проти Грузії – у МЗС України відреагували

РФ скасувала частину санкцій проти Грузії – у МЗС України відреагували
Росія скасувала частину торговельних санкцій проти Грузії - МЗС України відреагувало. Фото: pixabay.com

Міністерство закордонних справ України назвало нейприйнятною активізацію торговельних відносин Грузії з РФ. Так відреагували на скасування Москвою частини торговельних санкцій проти Тбілісі.

Спікер МЗС Олег Ніколенко зауважив у Facebook, що Росія ухвалила таке рішення через неготовність грузинської влади підтримувати санкції ЄС проти держави, яка розпочала повномасштабний військовий наступ на Україну.

"Вважаємо категорично неприйнятним активізацію торговельних відносин з Росією, збройні сили якої завдають ракетно-бомбові удари по мирних українських містах, вбивають мирних громадян, у тому числі дітей", – заявив Ніколенко.

МЗС також закликало офіційний Тбілісі "публічно відмежуватися від рішення РФ, керівництво якої порушує норми міжнародного права та вчиняє воєнні злочини в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Ізраїлю подзвонив Зеленському після розмови з Путіним

Речник додав, що бізнес з російськими компаніями дає додаткові ресурси для РФ, аби вона "продовжувала криваву війну проти України, а отримані прибутки просякнуті кров'ю вбитих українських громадян".

"Через збройну агресію РФ проти Грузії в 2008 році грузинському народу, на жаль, добре відомі жахіття війни, через які зараз доводиться проходити українцям. Водночас, напевно, влада Грузії про це забула і зараз намагається скористатися моментом задля власних інтересів", – підсумував він.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «РФ скасувала частину санкцій проти Грузії – у МЗС України відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути