вівторок, 26 грудня 2017 00:43

РФ розповіла про плани щодо Мінських домовленностей

РФ розповіла про плани щодо Мінських домовленностей
Гризлов розповів про плани. Фото: Радіо Свобода

Делегація РФ у контактній групі в Мінську буде домагатися повного звільнення полонених на Донбасі.

Про це у коментарі журналістам заявив постійний представник РФ у контактній групі Борис Гризлов, повідомляє Українська правда.

При цьому відповідальність на обмін він поклав на "сторони конфлікту на Донбасі" - бойовиків і офіційний Київ, оскільки Росія офіційно не визнає себе окупантом, попри усі докази її військової присутності.

"Запланований обмін утримуваними сторонами конфлікту на Донбасі людьми - це перший етап. Російська делегація у контактній групі буде домагатися від сторін конфлікту виконання їх зобов'язань по повного визволення утримуваних незважаючи на будь-яку можливу протидію. Контактна група працює, і працюватиме з обміну усіх утримуваних осіб", - заявив Гризлов.

Він додав, що у 2018 році російська делегація у контактній групі з питань Донбасу "має намір продовжувати системну реалізацію Мінських угод".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь пояснила, чому голосувала проти резолюції ООН по Криму

Бойовики та РФ не виконують Мінські домовленості, постійно порушуючи встановлені "режими тиші", не відводячи озброєння, заборонене "Мінськом" від лінії розмежування на належні відстані, про що свідчать звіти місії ОБСЄ, а також регулярно порушують кордон України, завозячи бойовикам на Донбасі "гуманітарну допомогу".

Зараз ви читаєте новину «РФ розповіла про плани щодо Мінських домовленностей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути