Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2017 11:07

Білорусь пояснила, чому голосувала проти резолюції ООН по Криму

Білорусь пояснила, чому голосувала проти резолюції ООН по Криму
У МЗС Білорусі пояснили, чому голосували проти кримської резолюції ООН. Фото: unian.info

Мінськ завжди голосував проти будь-яких країнових резолюцій, оскільки це його принципова позиція.

Про це заявив заступник начальника управління інформації МЗС Білорусі Андрій Шупляк, пояснюючи голосування його країни проти резолюції ООН по Криму, інформує "Апостроф".

"Білорусь завжди голосувала проти будь-яких країнових резолюцій. Це наша принципова позиція. Ми на власному досвіді знаємо, що таке спроби штучної політизації, роздування проблем, яких в реальності немає в суспільстві і державі", - сказав білоруський дипломат.

"Більше того, ми вважаємо, що Генеральна Асамблея ООН – не місце для обговорення і прийняття таких державних документів", - підкреслив Шупляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемовини по Донбасу потрібно вести не в Білорусі - голова Меджлісу

Він наголосив, що саме тому Білорусь раніше запропонувала взагалі зняти з голосування в ООН весь пакет країнових резолюцій, які не знайшли підтримки з боку світової спільноти.

"Наше голосування проти цього інструменту – спроба привернути увагу до його не тільки неефективності, але до його руйнівності. Без наполегливого пошуку шляхів і можливостей до зближення позицій, за рамками обвинувальних резолюцій, вирішення існуючих проблем не знайти", - констатував представник МЗС Білорусі.

19 грудня Генасамблея Організації Об'єднаних Націй схвалила оновлену резолюцію про стан дотримання прав людини в окупованому Росією Криму. За резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь (Україна)" проголосувало 70 країн, проти – 26 країн, ще 76 країн – утрималися. МЗС України заявляє, що наступним кроком має стати деокупація півострова.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь пояснила, чому голосувала проти резолюції ООН по Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути