пʼятниця, 12 березня 2021 05:50

РФ не вистачить сил, щоб захопити Україну - міністр

РФ не вистачить сил, щоб захопити Україну - міністр
Резніков заявив, що Росія не зможе захватити Україну. Фото: Українська правда

У Росії немає ні економічних, ні військових можливостей утримувати територію України в разі спроби окупації, тому РФ не піде на повномасштабне вторгнення.

"По-перше, вони економічно не готові, по-друге, та українська армія, яка є у нас сьогодні, - небо і земля з тієї, яка була до 2014 року. Це відновлена ​​практично з нуля ​​армія із серйозним ідеологічно-патріотичним настроєм. Не забувайте, у нас через війну з 2014 року пройшло пів мільйона воїнів, які вже мають справжній військовий досвід. Вони знають, як пахне порох, що таке кров і втрата товариша на полі бою. Це 500 тисяч мобілізаційного потенціалу України", - заявив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, пише Obozrevatel.

До цієї чисельності потрібно додати 250 тис. військовослужбовців ЗСУ, 50 тис. бійців Нацгвардії і тисячі патріотично налаштованих українців.

"Скільки вся армія Росії? 1,5 мільйона. Але у них більш як 100 млн населення, плюс своя велика територія. Вони не можуть привезти їх усіх на кордон з Україною, щоб відкрито почати війну і вторгнутися на нашу територію під своїми прапорами. Навіть уявімо, якщо вони підуть на відкрите вторгнення - що отримають? Українську націю, яка готова тотально захищати свою землю. Кожен зі зброєю в руках захищатиме свій будинок і вулицю. Навіть якщо вони кудись і проскочать танковим ударом, що далі? Якими військовими контингентами утримуватимуть цю територію?" - зазначив Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмін полоненими: Резніков розповів про трюк росіян

Резніков заявив, що окупований Донбас на межі екологічної катастрофи міжнародного масштабу. Територіям загрожує забруднення повітря, води і ґрунту.

Зараз ви читаєте новину «РФ не вистачить сил, щоб захопити Україну - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути