Ексклюзиви
вівторок, 06 грудня 2022 15:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков розповів, коли Пентагон збере восьмий "Рамштайн"

Резніков розповів, коли Пентагон збере восьмий "Рамштайн"
Попередню зустріч міністрів оборони Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" проводив глава Пентагону Ллойд Остін. Фото: president.gov.ua

Восьме засідання контактної групи з питань безпеки та оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться у січні.

Водночас точної дати проведення наразі немає, заявив 6 грудня очільник Міністерства оборони Олексій Резніков в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Скоріше за все воно відбудеться у січні. Тому що зараз грудень вже триває, плюс все ж таки у нас з вами відбувається війна і ми це знаємо та живемо в цьому стані. Але при всій повазі до нас та любові, наші партнери живуть у режимі більш мирного часу і в них скоро почнуться Різдвяні свята. Тому реалістично і логічно, що "Рамштайн" відбудеться в січні, але це не забере ніяких комунікацій на двосторонній основі, які щоденно у мене відбуваються з міністрами оборони різних країн", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пріоритет "Рамштайну" зараз – це засоби ППО для всієї території України" – Лакійчук

Сьому зустріч міністрів оборони Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" проводив глава Пентагону Ллойд Остін. Імовірно, він же проводитиме "Рамштайн-8" у онлайн-форматі.

16 листопада відбулася сьома зустріч у рамках формату "Рамштайн". Тоді голова Об'єднаного комітету начальників штабів США, генерал Марк Міллі розповів, що Україна отримає системи протиповітряної оборони, снаряди для реактивних систем залпового вогню, а також ствольну артилерію, снаряди та зимове обмундирування.

Зустріч "Рамштайн-6" відбулася 12 жовтня у Брюсселі. Засідання проходило під егідою США. Тоді Німеччина заявила про передачу Україні додаткових реактивних систем залпового вогню MARS II і самохідних артилерійських гаубиць PzH 2000. А генсек НАТО Єнс Столтенберґ закликав держави Альянсу надати Україні більше систем протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів, коли Пентагон збере восьмий "Рамштайн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути