Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 12:36

Резніков розповів про "фантомні болі" Росії

Резніков розповів про "фантомні болі" Росії
Ворог хоче, щоб Україна не вступила в НАТО, каже міністр. Фото: @MReintegration

Росіяни залишаються в радянській парадигмі. Про це сказав віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Коментуючи нагнітання РФ військової напруги на кордоні з Україною, Резніков в інтерв'ю "Українська правда" сказав: "У нас іде війна з Росією. Але росіяни не з українцями воюють у своїй уяві, а з американцями, з НАТО. Бо вони вважають, що борються за свій вплив на нас з вами, вони залишаються в тій радянській парадигмі.

Леонід Кравчук під час одного із засідань Тристоронньої контактної групи навіть змушений був пану Гризлову нагадати дещо. Він сказав: "Борис В'ячеславович, я хотів би одну ремарку вам сказати, бо ви трошки помиляєтесь. Ви продовжуєте жити в режимі, що це Радянський Союз, і Москва всім командує. Так от, я вам хочу нагадати, що ми вже от скоро 30 років, як незалежна країна, і ми давно не під Кремлем. Тому не треба нам давати вказівки. Ми можемо з вами сісти й домовлятися, але давайте без вказівок".

Воно справді іноді відчувається, що у них, знаєте, фантомні болі проявляються. Мені здається, що от ця демонстрація сили на кордонах – це насправді спроба продемонструвати, що "я є, я от тут, поговоріть зі мною".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сенат США збільшив військову допомогу Україні

Все, що росіяни роблять, починаючи з агресії 2014-го, це відома казка про "их там нет", зазначає Резніков.

"Звісно, по Криму, Севастополю вони потім визнали свою присутність, вони навіть медалі випустили по захопленню Криму. Але в Донецькій і Луганській областях вони продовжують цю пісню співати.

Ідея Росії – це федералізація України, створення в нас неспокійної зони, унеможливлення входу України до НАТО, ЄС, залишення нас, в їхньому розумінні, як сателіта РФ", - сказав міністр.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014 року російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів про "фантомні болі" Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути