неділя, 20 серпня 2023 11:45

Резніков прокоментував звинувачення у корупції

Резніков прокоментував звинувачення у корупції
Міністр оборони Олексій Резніков спростував звинувачення. Фото: eastnews.ua

Міністр оборони Олексій Резніков заперечує звинувачення щодо того, що ціна військового екіпірування для Міноборони завищена втричі.

Про це написав журналіст Юрій Ніколов. Резніков прокоментував інформацію в інтерв'ю Андріани Кучер.

"Це звичайний маніпулятор, я не боюся цього слова. Якщо ви поспостерігаєте за його діяльністю, то з'ясуєте, що він бере певні факти, домішує, що йому прийшло в голову, публікує. Через деякий період люди йому "насипають" – ти ж помиляєшся. Він це коригує, прибирає і вибачається, але не дуже сильно", – сказав міністр.

Резніков заявив, що у Ніколова багато помилок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Система Prozorro відкрила інформацію про незбройні закупівлі

"Колись він зробив публікацію, порівнюючи оптову закупівлю палива в тоннах з цінами на заправках вроздріб у літрах. Людина, мабуть, не дуже сильно освічена, не знає, що паливо – бензин, соляра – легше, ніж вода. Відповідно, в одному літрі не кілограм. Не означає, що якщо літр коштує 50 грн, то й кілограм 50 – кілограм коштує дорожче", – вказав він.

Міністр сказав, що історія з куртками також не відповідає дійсності.

"Мій профільний заступник міністра був на засіданні профільного парламентського комітету одразу після публікації. Приніс і поклав на стіл всі документи, інвойси, накладні, перетин кордону, контракти, сплачені гроші. Депутати різних партій, опозиційних в тому числі ретельно все вивчили і сказали - в нас питань немає", – підсумував Резніков.

Звільнений після корупційного скандалу колишній заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов відкинув підозру у лобіюванні неякісних закупівель.

Він каже, що керівництво не мало претензій до його роботи.

Щодо закупівлі військової амуніції він сказав, що вони відбувались навесні 2022 року. Тоді кількість військовослужбовців зросла у кілька разів.

Раніше правоохоронці повідомили про підозру йому, колишньому виконувачу обов'язків директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдану Хмельницькому та ексзаступнику державного підприємства "Промоборонекспорт" Володимиру Терещенку. Хмельницького заарештували.

Зараз ви читаєте новину «Резніков прокоментував звинувачення у корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути