неділя, 07 серпня 2011 15:12

Революція почнеться після 2012 року - Видрін

Революція почнеться після 2012 року - Видрін

В Україні неминуче відбудеться революція.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав екс-заступник секретаря Ради нацбезпеки й оборони, позаштатний радник президента Дмитро Видрін.

"Не думаю, що щось відбудеться цієї осені. Соціальні протести приурочені до якихось подій, зміни влади. Скоріше за все, вони будуть після виборів 2012 року, коли хтось буде незадоволений їх результатами. Див не буває. Наука підказує, що Україна — неофеодальна країна, де колосальну роль грають клани. Не можна бути такою державою, коли ти оточений сусідами, що знаходяться на іншому етапі соціального прогресу. Наприклад, на капіталістичному. Тому рано чи пізно буде антифеодальна революція. Завдання президента — зробити так, щоб вона пройшла у формі еволюції. Наприклад, ми знаємо, що скоро буде буря. Є різні можливості: хтось від'їжджає, інші ховаються в бункери, а решта — будують вітряні млини. У нашому випадку цей третій шлях полягає в тому, щоб енергію протесту трансформувати в енергію перетворення. Будь-яка революція гірша за війну. Бо на війні є вороги й захисники. А в соціальному хаосі все змішане — добрі й погані люди, убиті "ланоси" та розкішні "мерседеси", споживчі кошики та яхти" — сказа він.

На запитання, хто може очолити опозицію: "Батьківщина", "Свобода", "Фронт змін" — Видрін відповів:

"Погляньте, що відбувається в Росії. Там є опозиція, що виросла на паркеті уряду, адміністрації президента й парламенту. У ній немає сенсу, бо вона не має коренів. Головний російський опозиціонер — це не Борис Нємцов, а Олексій Навальний. Це звичайний юрист, який став найпопулярнішим блогером. Він юридично захищає інтереси людей і карає тих олігархів, які переступають закон і завдають збитки державі. Якщо в Росії щось відбудеться, то на чолі буде не Нємцов із зачіскою за тисячу доларів і не Хакамада після пілінгу за 10 тисяч доларів, а Навальний, у якого офіс на 100 квадратних метрів і який їздить в авто десятирічної давнини. Приблизно такий самий процес буде й в Україні. Рано чи пізно прийдуть люди, які з коренями, як Навальний. Тільки вони можуть очолити опозицію.

З одним із лідерів названих у вашому запитанні "опозиційних партій" ходжу до спортзали. Я бачив, як він виходить із душу, підбігають охоронці й починають витирати рушниками це випещене тіло. Опозиція не буває з махровими рушниками й охоронцями. Це — груба шкіра, уміння босоніж ходити по колючках, захищатися від дощу без парасольки й від спеки без кондиціонера".

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Революція почнеться після 2012 року - Видрін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути