вівторок, 17 жовтня 2023 21:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ревізор із США": що означає візит Пріцкер і чому це гарна новина

"Ревізор із США": що означає візит Пріцкер і чому це гарна новина
Штати хочуть переконатися, що гроші їхніх платників податків не крадуть. Фото: Carlos E. Santa Maria

До Києва приїхала спеціальна представниця США з відновлення економіки України Пенні Пріцкер. Штати хочуть переконатися, що гроші їхніх платників податків не крадуть.

Це означає контроль за роботою наших чиновників і те, що Штати готові співпрацювати у майбутньому з Україною. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Тарас Загородній.

"Стосовно військового напрямку американці все контролюють. А питання можуть виникнути стосовно допомоги, яку США надають на невійськові витрати. Подивимося, як цей контроль будуть реалізовувати. Штатам все одно, як українська влада грабує наш народ, але гроші американських платників податків – це справа федерального уряду Сполучених штатів. Тому якщо когось спіймають, то будуть проблеми", - сказав Загородній.

Але треба дивитися, як цей контроль вдасться реалізувати на практиці, пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Все серйозно" - чому в Україну приїхала спецпредставниця США

"Як цей аудит будуть проводити, хто за це візьметься. По-хорошому, цим мала би займатися влада в Україні. Тому що американці тут не мають свого апарату. Але у будь-якому разі цей приїзд на користь. Тому що якщо людину спіймають на розкраданні американських грошей, це значить, що Штати бачать ці процеси. Те, що приїхала керівниця з відновлення економіки теж добре. Це значить, що ніхто нікого не кидатиме. Але маємо розуміти, що якщо гроші виділятимуться, то це насамперед йтиме на користь американському бізнесу. Але всі ці питання - вже після війни. Зараз нам важливо знати, що є контроль над нашими чиновниками", - уточнив Загородній.

До Києва приїхала спеціальна представниця США з відновлення економіки України Пенні Пріцкер. Очікується приїзд генерального інспектора Міністерства оборони США Роберта Сторча.

Результати контролю використання Україною виділених з початку повномаштабного вторгнення Сполученими Штатами $113 млрд стануть основою механізму майбутньої допомоги.

Зараз ви читаєте новину «"Ревізор із США": що означає візит Пріцкер і чому це гарна новина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути