пʼятниця, 01 березня 2019 10:38

Рева пояснив, як будуть видавати гроші за субсидії

Рева пояснив, як будуть видавати гроші за субсидії
Субсидіанти на пошту отримають лист про суму компенсації та спосіб її отримання. Фото: sud.ua

Пенсіонерам грошову компенсацію за субсидії будуть виплачувати разом із пенсіями. Інші можуть отримати кошти в Ощадбанку до кінця місяця.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева з трибуни парламенту.

"Виплата житлових субсидій у готівковій формі буде здійснюватися органами Пенсійного фонду України особам, які одержують пенсії - це 2 323 078 домогосподарств. Буде виплачуватися тим самим способом, як виплачуються пенсії. Або перерахунок коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках. Або виплата через поштові відділення, у тому числі з доставкою додому. При цьому виплата субсидій буде проводитися одночасно з виплатою пенсії пенсіонеру.

Особи, які не одержують пенсії - 1 055 729 домогосподарств - зможуть отримати готівкові кошти вже після 12 березня у будь-якому відділенні Ощадбанку як грошовий переказ через внутрішньодержавну платіжну систему термінових переказів "Швидка копійка" або на поточні рахунки в Ощадбанку", - сказав Рева.

Кошти можна отримати у будь-якому відділенні Ощадбанку з 12 березня і до кінця місяця. Для цього потрібно пред'явити паспорт та ідентифікаційний номер, додав міністр.

Отримувачам субсидій прийде поштовий лист із інформацією про суму грошової компенсації та спосіб виплати для пенсіонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова пенсія та субсидія грішми: чого чекати українцям на початку весни

У березні українці отримують комунальні рахунки без відображення субсидії. Поняття "обов'язковий платіж" скасовують. Субсидіанти отримуватиму всю суму допомоги "на руки". За спожитий у лютому газ, електроенергію, воду і тепло будуть розраховуватися самостійно.

Зараз ви читаєте новину «Рева пояснив, як будуть видавати гроші за субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути