пʼятниця, 10 серпня 2018 15:31

Рішення суду щодо Кернеса незаконне - ГПУ готує справу проти судді

Рішення суду щодо Кернеса незаконне - ГПУ готує справу проти судді
Прокуратура Полтавської області вже внесла відомості в ЄРДР щодо неправомірного рішення судді Андрія Антонова. Фото: gp.gov.ua

Генеральна прокуратура буде оскаржувати рішення закрити справу проти харківського мера Геннадія Кернеса та готується відкрити провадження проти судді Київського райсуду Полтави Андрія Антонова.

Про це на брифінгу заявила заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська.

"Наскільки є справедливим це рішення з огляду на дотримання процедурних питань усіх учасників судових засідань, ні в кого не виникає сумнівів. Чи є воно законним? Звичайно, ні. Незаконність його ми будемо доводити апеляційними скаргами, які зараз готуємо... Нема сумнівів, що за такої ситуації наша апеляційна скарга буде задоволена Апеляційним судом", - сказала Стрижевська.

Щодо судді ГПУ планує відкрити справу за статею "Встановлення завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки".

"Можемо також говорити і про інші обтяжуючі обставини. Зараз вирішується питання про доручення розслідування кримінального провадження відповідному органу", - сказала Стрижевська.

Аргументацію судді, що нібито прокурори відмовилися від обвинувачення, вона назвала нісенітницею.

"Група прокурорів виконала своє завдання під час досудового розслідування та підтримувати обвинувачення в суді було доручено 2 прокурорам, які забезпечували явку представників обвинувачення... Фантазії через те, що прокурор не з'явився з об'єктивних причин на судове засідання, не є підставою вважати відмовою від обвинувачення в суді", - наголосила заступник Луценка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повний кернес" - соцмережі про закриття справи харківського мера

Сьогодні Київський районний суд Полтави закрив справу проти мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців. Її розглядали 3 роки, відбулося 75 засідань. Фігурантів справи звинувачували в катуванні учасників харківського Євромайдану.

Провадження припинили через постійну неявку до суду прокурорів.

Зараз ви читаєте новину «Рішення суду щодо Кернеса незаконне - ГПУ готує справу проти судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути