вівторок, 04 вересня 2012 21:17

Рішення КС про припинення повноважень нардепів-сумісників показало його принциповість — "бютівець"

Рішення КС про припинення повноважень нардепів-сумісників показало його принциповість — "бютівець"
Володимир Бондаренко прокоментував рішення Конституційного Суду. Фото: news.liga.net

КС не треба було приймати рішення про припинення повноважень нардепів-сумісників, бо це і так визначене законом. Для цієї депутатської каденції це рішення ніякої ролі не гратиме. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав нардеп-"бютівець" Володимир Бондаренко.

"Цього рішення і не треба було приймати, бо констатує те, що і так було визначене. Воно просто показує, який принциповий в нас Конституційний суд. Зрозуміло, що суди повинні були одразу зачищати. Конституція України, закон "Про статус народного депутата України", регламент Верховної ради чітко і однозначно це трактують. Те, що нардеп обраний, приймає присягу, означає, що він не має права суміщати свою діяльність, окрім викладацької, і не може бути депутатом іншої Ради. Разом з тим дехто досить тривалий період, або практично роками, користувався ситуацією. Була така ситуація, яка давала можливість уникнути розгляду таких питань. Наприклад, голові Запорізької облдержадміністрації, також головам інших облдержадміністрацій. Нардеп Сухий, перебуваючи головою виконавчої гілки обласної влади, одночасно був нардепом. Одночасно Хара перебував при керівництві профспілками України. Це була загальна практика", - розповів Бондаренко.

За словами "бютівця", через сумісництво свого часу на нього подав до суду лідер соціалістів Олександр Мороз.

"На мене подавав до суду Мороз Олександрович Олександрович за те, що я суміщав депутатську діяльність в Київраді та в Верховній Раді в період, коли була ухвалена Конституція. Я провів 23 судових засідання. До ухвалення Конституції, я був одночасно народним депутатом і заступником міністра юстиції. Але тоді це дозволялось. І тоді із посвідченнями Кабінету міністрів були Сергій Головатий, Олександра Кужель, Петро Германчук. Тільки була ухвалена Конституція, на тому ж тижні написав заяву і склав повноваження заступника міністра юстиції. Головатий вийшов із складу депутатів.

Тепер цим користується дехто, залишаючись під прикриттям Верховної Ради керувати цілими галузями. Це було характерно для великої кількості представників нинішньої влади", - наголосив Бондаренко.

Нагадаємо, сьогодні Конституційний Суд дозволив Вищому адмінсуду припиняти повноваження депутатів-сумісників у разі суміщення депутатського мандата з іншою діяльністю.

Зараз ви читаєте новину «Рішення КС про припинення повноважень нардепів-сумісників показало його принциповість — "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути