середа, 21 листопада 2012 01:11

Рішення ЄСПЛ дає підстави якщо не скасувати вирок, то хоча б відпустити Луценка з колонії

Рішення ЄСПЛ дає підстави якщо не скасувати вирок, то хоча б відпустити Луценка з колонії
Олексій Баганець вважає рішення ЄСПЛ перемогою захисту. Фото: glavcom.ua

Вступ в силу рішення Європейського суду з прав людини у справі Юрія Луценка дає можливість скасувати вирок, або принаймні змінити запобіжний захід.

Про це в ефірі 5 каналу сказав адвокат колишнього голови МВС Олексій Баганець, коментуючи рішення Європейського суду щодо відмови розглянути апеляцію України по справі Луценка.

Відповідаючи на запитання, чи є це перемогою захисту, Баганець запевнив:

"Звичайно. Я стверджував, що звернення України до Європейського суду є безнадійним, і скоріше за все, воно було направлене на те, щоб просто затягнути процес виконання цього рішення суду".

Захисник додав: "Бо, дійсно, скільки було допущено порушень вимог і кримінального законодавства України, і Конституції України, і європейського законодавства в частині затримання, арешту та тримання під вартою Луценка, що будь-яких процесуальних надій (на позитивне рішення по апеляції) не було".

"Це рішення Європейського суду підтверджує той факт, на чому постійно наголошує захист, що щодо Луценка порушуються норми процесу, норми Конституції, норми європейського законодавства. Не тільки під час затримання, арешту і триманн, в тому числі під час розгляду справи в суді", - наголосив адвокат.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи можуть після такого рішення ЄСПЛ відпустити Луценка, Баганець наголосив: "Завдяки цьому рішенню – навряд чи відпустять".

"Хоча це є підставою сьогодні Вищому спеціалізованому суду, з урахуванням такого висновку Європейського суду, якщо не скасувати вирок районного суду і закрити справу за відсутністю по ній складу злочину, то хоча б змінити міру покарання на не пов'язану з ув'язненням", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Рішення ЄСПЛ дає підстави якщо не скасувати вирок, то хоча б відпустити Луценка з колонії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути