пʼятниця, 11 листопада 2011 22:52

"Репортери без кордонів": в Україні можуть закрити неугодні сайти

"Репортери без кордонів": в Україні можуть закрити неугодні сайти

Представник "Репортерів без кордонів" в Україні Оксана Романюк вважає, що Закон "Про захист суспільної моралі" може стати інструментом цензури, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"Його норми так розмиті, що до відповідальності можна притягнути будь-який ЗМІ. При цьому закон передбачає дуже серйозні санкції", - заявила Романюк, яку цитує прес-служба Інституту Горшеніна.

"Важливо відзначити, що і за заклики до тероризму, і за використання нецензурної лексики передбачається одне і те ж покарання - закриття веб-сайту. Ми побоюємося, що цей закон стане інструментом закриття неугодних сайтів або блокування роботи ЗМІ, що особливо актуально напередодні парламентських виборів", - додала вона.

"Все це викликає побоювання у міжнародних правозахисних організацій", - зазначила Романюк.

Раніше повідомлялося, БЮТ закликав законпроект про суспільну мораль навіть не розглядати. Законопроект № 7132 "Про захист суспільної моралі" є неприйнятним, і він має бути знятим з розгляду Верховної Ради, йдеться у заяві партії.

Зараз ви читаєте новину «"Репортери без кордонів": в Україні можуть закрити неугодні сайти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути