Ексклюзиви
пʼятниця, 30 листопада 2012 18:44

Рекомендації ПАРЄ можна буде виконувати тільки після зміни влади - ескперт

Рекомендації ПАРЄ можна буде виконувати тільки після зміни влади - ескперт
Сергій Таран: рекомендації ПАРЄ - це полрядок денний на довгострокову перспективу. Фото: vybory.ua

Рекомендації міжнародних спостерігачів місії ПАРЄ щодо парламентських виборів є програмою на довгострокову перспективу.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи звіт зі спостереження за виборами Парламентської Асамблеї Ради Європи.

"Я думаю, що в принципі оцінка достатньо точна. Вона не категорична, бо зрозуміло, що ПАРЄ співпрацює не тільки з Україною, а з іншими країнами, в яких взагалі немає поняття "вільна політична конкуренція", наприклад, з Росією чи Білоруссю",- наголосив він.

Водночас, експерт підкреслив, що найголовніше це те, що у звіті є конкретні пропозиції щодо покращення ситуації в країні.

"Думаю, що саме ці рекомендації мають стати основою для подальшої діяльності. Хоч треба розуміти, що це порядок денний не тільки на сьогодні, а й на завтра та післязавтра. Тому що деякі рекомендації, як, наприклад, нова система виборів, реальні лише після зміни влади. Тому що ця влада на це не піде, хоча, звичайно, на якісь поступки вона таки може піти",- зауважив  він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Абсолютно заслужений камінь в город України" — експерт про заяви Клінтон

Таран додав: "Тому ці рекомендації треба сприймати як порядок денний довготривалого експертного аналізу, яке громадянське суспільство має вже розпочати, а після 2015 року до цього, очевидно, влада повернеться".

Водночас, політолог переконаний, що зараз влада прореагує на цей звіт, але виключно політичними заявами. А от принципові речі вони поки не будуть змінювати. "Деякі речі, як наприклад, використання адмінресурсу є досить очевидними і тільки через те, що ПАРЄ зробила зауваження, влада від них не відмовиться. Але, принаймні, буде розуміння того, що це є очевидним і прозорим, і все що відбувається - є відомим світу",- підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клінтон застерегла Грузію: "Не ставайте Україною"

Таран додав: "Думку міжнародної спільноти, звісно, важлива, та ефективною вона буде тоді, коли будуть поєднані разом і такі от рекомендації, і заяви, і, влансе, сама діяльність парламентарів в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Рекомендації ПАРЄ можна буде виконувати тільки після зміни влади - ескперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути