Ексклюзиви
пʼятниця, 03 травня 2019 16:15

Рейтинг Зеленського впаде — Ян Валетов

Рейтинг Зеленського впаде — Ян Валетов
Електорат настільки різноспрямований, що усім догодити неможливо Фото: BBC.com

До кінця терміну президентства рейтинги Володимира Зеленського впадуть. Електорат настільки різноспрямований, що усім догодити неможливо.

Таку думку Gazeta.ua висловив письменник Ян Валетов.

"Не вважаю Зеленського проросійським кандидатом. Якби це було так, то Росія б із його перемогою не почала видачу паспортів на окупованих територіях. Російська федерація не зацікавлена в існуванні нашої держави взагалі. Державна система та інституції або працюють, або ні. Саме цим може користуватися і користується Росія. Думаю, що в багатьох речах новий президент продовжить політику попереднього. Але до кінця свого терміну в будь-якому випадку його рейтинги упадуть. Попри те, скільки хорошого він зробить. Електорат Зеленського настільки різний, що які б стратегії він не реалізовував, будуть незадоволені", — каже Валетов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голосування за Порошенка стало демонстрацією адекватного уявлення про реальність

Також додає, що Петро Порошенко може претендувати на місце спікера.

"Це цікаве для нього місце. Воно дозволить керувати процесом, не перебуваючи під ударом. Його задачею буде стримувати пориви Юлії Володимирівни, яка зараз зачаїлася, але попре, як танк, у Раду. У неї є активні 15% електорату. Це її секта. Побачимо залишки "Блоку Петра Порошенка". Щоб не викликати негативних реакцій, підуть у парламент, розділившись, але зі спільною метою. Радикали будуть на другорядних ролях. Буде представлена партія Зеленського "Сила людей". Вийде у нього чи ні, залежатиме від дій упродовж цих 6 місяців. Зараз він намагатиметься вносити пропозиції щодо посадових осіб. Природньо, що вони не будуть проходити. Війна між парламентом і новим президентом неминуча. Зеленський буде списувати це на свої невдачі. Однак скільки пропрацює ця схема, невідомо. Виклики з боку Росії, неминуча політична та енергетична криза, військова небезпека на кордоні з Росією — нікуди не зникають".

У другому турі президентських виборів шоумен Володимир Зеленський на 48,77 відсоткових пунктів випередив чинного президента Петра Порошенка.

Остаточні результати виборів повідомили 30 квітня під час брифінгу Центральної виборчої комісії.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг Зеленського впаде — Ян Валетов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути