середа, 29 липня 2020 17:38

Рейтинг довіри росіян до Путіна за рік упав майже вдвічі

Рейтинг довіри росіян до Путіна за рік упав майже вдвічі
Росіяни не довіряють Путіну, як раніше. Фото: Reuters

У Росії провели опитування громадян, яке показало рівень довіри росіян до президента країни Володимира Путіна. Лише 23% опитаних сказали, що довіряють керівнику РФ.

Результати соціологічного дослідження, яке проводилося по телефону, презентував Левада-центр.

Зазначається, що 2019 року під час аналогічного опитування Путіну довіряли 40% опитаних, що мало не вдвічі більше. А якщо подивитися таблицю опитувань, які проводяться щомісячно, то з січня цього року рівень довіри до Путіна знизився з 35%, тобто втратив 12%.

2017 року рівень довіри росіян до свого президента становив 59%.

Під час соціологічного дослідження респондентам пропонували не обрати когось із політичних діячів, а самостійно назвати їхні прізвища. Учасники опитування могли назвати 5-6 імен політиків, які вселяють довіру.

Так росіяни назвали таких людей: прем'єр-міністр Михайло Мішустін, депутат Володимир Жириновський і міністр оборони Сергій Шойгу.

Разом із тим на запитання "Чи схвалюєте ви діяльність Володимира Путіна на посту президента Росії?" схвально відповіли 60% респондентів. Негативно висловилися 30%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому з політиків українці довіряють найбільше

Також 42% опитаних вважають, що справи країни рухаються у правильному напрямку. Трохи менше - 40% учасників дослідження - зазначили, що Росія рухається неправильним шляхом. У січні це співвідношення становило 52%-39%.

Критикувати Путіна більше почали після його байдужої реакції на епідемію коронавірусу і поправок до конституції, завдяки яким президент може залишитися на посаді ще на два терміни.

За результатами опитування 135 країн, рейтинг довіри до Росії та її президента виявився найнижчим серед світових держав.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг довіри росіян до Путіна за рік упав майже вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути