Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2013 15:13

"Регіони" зареєстрували в Раді законопроект, який дозволить лікування Тимошенко

"Регіони" зареєстрували в Раді законопроект, який дозволить лікування Тимошенко
Юлія Тимошенко. Фото: novostey.com

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який який регулює лікування засуджених за кордоном і може дозволить виїхати на лікування екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

За інформацією офіційного сайту парламента законопроект має назву "Проект Закону про внесення змін до Кримінально-виконавчого і Кримінального процесуального кодексів України (щодо правового регулювання лікування засуджених за кордоном)".

Він був поданий з ініціативи народного депутата від фракції Партії регіонів Миколи Рудьковського.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", згідно з порівняльною таблицею, у законопроекті пропонується, щоб рішення про лікування засудженого за кордоном, про продовження або припинення лікування засудженого за кордоном ухвалював суд на підставі висновків лікарської комісії.

До цієї комісії мають бути включені представники центрального органу виконавчої влади у сфері охорони здоров'я та центрального органу виконавчої влади у сфері виконання кримінальних покарань.

Медкомісія також ухвалює рішення щодо продовження або припинення такого лікування.

У постанові про лікування засудженого за кордоном суд зазначає: термін лікування та назву медичного закладу, умови та порядок переміщення засудженого до цього закладу, відповідальних за переміщення осіб, поручителів, які нестимуть відповідальність у разі неповернення засудженого.

Законопроект також пропонує, щоб після закінчення терміну, визначеного судом для лікування за кордоном, засуджений повертався в Україну для продовження відбування покарання.

"Медична допомога та лікування за кордоном здійснюється за рахунок особистих грошових коштів засудженого або коштів рідних і близьких засудженого", - зазначено в документі.

Водночас голова Верховної ради Володимир Рибак висловив сподівання, що наступного пленарного тижня парламент розгляне проект закону, який стосуватиметься можливості лікування тяжкохворих засуджених за межами України.

Днями Рудьковський був обраний головой СПУ. Говорили, що він може вийти з фракції ПР, однак поки він залишається членом цієї провладної фракції.

Нагадаємо, 17 жовтня президент Янукович у Донецьку заявив, що готовий підписати закон, який дозволить Тимошенко виїхати на лікування, якщо його ухвалить Верховна Рада.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" зареєстрували в Раді законопроект, який дозволить лікування Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

318

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути