понеділок, 14 листопада 2011 13:14

"Регіони" погодилися на "президентській" варіант законопроекту про вибори

"Регіони" погодилися на "президентській" варіант законопроекту про вибори

Фракція Партії регіонів не заперечує, щоб тимчасова комісія у Верховній Раді взяла за основу законопроект про вибори народних депутатів, який розробила за дорученням президента України робоча група на чолі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем.

На засіданні погоджувальної ради в понеділок лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов сказав: "Наскільки я розумію - доповіли наші колеги, які брали участь у роботі спеціальної комісії - спецкомісія вирішила взяти за основу не ті 5 законопроектів, які ми направили в комісію, а схиляється до того, щоб взяти за основу законопроект, який було напрацьовано робочою групою, створеною президентом. Якщо так, то наша фракція не заперечує, що цей законопроект буде розглядатися".

За його словами, фракція Партії регіонів підтримує також і велику частину пропозицій, поданих фракціями, з доопрацювання законопроекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів вперто не хоче йти на вибори за пропорційною системою

"Ми бачимо перспективу роботи в цьому напрямку для того, щоб отримати дійсно компромісний документ і в цьому плані об'єднати громадськість Україні, в плані проведення чесних і прозорих виборів", - сказав він.

У Верховній Раді України було зареєстровано 5 законопроектів про вибори народних депутатів. Опозиція блокувала роботу парламенту, протестуючи проти ігнорування її позиції про розгляд цього питання. В результаті була досягнута домовленість про створення парламентської комісії, яка розробить єдиний проект закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про вибори більшості відрізняється від того, який перевірила Венеціанська комісія - КВУ

Як повідомлялося, законопроект про вибори народних депутатів України розробляла робоча група при президенті України. Очолив групу міністр юстиції України Олександр Лавринович. За цим законопроектом свої висновки зробила Європейська комісія "За демократію через право" (Венеціанська комісія).

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" погодилися на "президентській" варіант законопроекту про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути