субота, 26 червня 2010 16:21

Регіони й без голови КС можуть добиватися потрібних їм рішень - Безпалий

Регіони й без голови КС можуть добиватися потрібних їм рішень - Безпалий

Екс-нардеп Борис Безпалий вважає, що призначення головою Конституційного суду нинішнього заступника голови КС Анатолія Головіна ніяк не вплине на політичну ситуацію в Україні.

Про це він заявив в коментарі Gazeta.ua.

"В Україні склалася така традиція, що кожна нова влада, яка приходить, намагається підібгати під себе все: "Давай владу на бочку". Але в цьому плані у "Регіонів"досить гнучка кадрова політика. Напівбульдозерна, але водночас і досить гнучка. Я б звернув увагу на Табачника. Напівсвій, швидше радянський патріот. Його підставили як мішень для націонал-демократів, щоб відвернути увагу від реальних економічних секторів. Щодо КС, то там у будь-якому складі голова суду насправді мало впливає на рішення. У Партії регіонів там настільки все схвачено (справа про коаліцію це показала), що цей суд постановить, що сонечко крутиться із заходу на схід. Результатів від КС вони можуть і зараз добиватися таких, яких хочуть", - вважає Безпалий.

"Є ще один мотив – це виконання попередніх зобов'язань. Можливо, пан Головін отримав якісь обіцянки до того і тут йдеться про їхнє виконання. От коли Ющенко міняв суддів - Печерського суду, КС, Станік звільняв - він у такий спосіб намагався або заблокувати якісь рішення - наприклад, визнання неконституційними його указів про розпуск Ради, - або досягти якихось рішень, взяти суд під контроль. Тут про це не йдеться. КС підконтрольний. З точки зору політичних рішень для ПР, то я не бачу для них і без того проблем з будь-яким там складом", - переконаний колишній член політради "НСНУ".

Безпалий припускає, що таким чином Партія регіонів через закон про референдум намагатиметься внести зміни до Конституції.

"Взагалі не бачу жодної потреби у ПР порушувати Конституцію, робити якісь політичні фоли. Розклад сил такий, що вони можуть все вирішувати в абсолютно конституційний спосіб. Хіба що, щоб не розслаблятися, їм треба інколи наїжджати на закон, щоб не втратити кваліфікацію. От дивіться - Народна самооборона. Яка революційна. Порахуйте, скільки там їх уже у "Регіонах". Або БЮТ. Надулась за рахунок перебіжчиків, і так само здулась. При такому розкладі і суспільному розчаруванні владою, президентом, який асоціювався з націонал-демократією, у Регіонів все настільки "катить", що я інколи дивуюсь, навіщо їм такі речі на грані фолу. Що їм від того КС настільки аж треба?", - запитує екс-парламентарій.

"Може бути ще один момент, щоправда - малоймовірний. Можливо, вони хочуть законом про референдум внести варіанти зміни Конституції, приймати зміни до Конституції. Ну, явно через коліно все це ламати. Але я не бачу потреби робити це. Навіщо їм це робити, коли можна не порушувати Конституції. А по-друге: при будь-якому голові КС вони це питання вирішать", - зазначає Безпалий.

Зараз ви читаєте новину «Регіони й без голови КС можуть добиватися потрібних їм рішень - Безпалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути