четвер, 18 липня 2013 10:03

"Регіонали" хочуть провести вибори в проблемних округах 22 грудня

"Регіонали" хочуть провести вибори в проблемних округах 22 грудня
Фото: zaholovok.com.ua

У парламентській більшості визначилися з датою повторних виборів у семи мажоритарних округах. Голосування по них пропонується провести 22 грудня.

Про це з посиланням на першого заступника голови фракції Партії регіонів Михайла Чечетова, повідомляє "Комерсант-Україна".

"Наша принципова позиція — вибори в семи округах будуть наприкінці грудня — 22-го числа",- заявив депутат.

Він уточнив, що цю дату визначили у відповідь на вимогу парламентської опозиції призначити вибори на осінь — вересень або жовтень. "Ми (Партія регіонів) хотіли провести вибори в серпні, але в опозиції із цим не погодилися", - сказав Чечетов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога на повторних виборах очікує на підтримку з боку опозиції

"Вони домагалися переносу виборів на осінь, щоб напередодні саміту Україна-ЄС за допомогою провокацій зірвати підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом, а потім обвинуватити владу в невдачі. Ми їм сказали: ніяких виборів до саміту не буде, вони відбудуться наприкінці грудня",— констатував Чечетов.

Він стверджує, що на початку вересня Партія регіонів почне проводити консультації з опозицією з цього питання.

На думку експертів, проведення виборів 22 грудня не буде сприяти високій явці виборців.

"Так традиційно буває в передсвятковий період, крім того, підрахунок голосів випадає на січень, тож оскарження результатів буде відбуватися при менш пильній увазі громадян. Хоча ця дата не критична, краще провести вибори 22 грудня, ніж ніколи",- заявив  глава Комітету виборців України Олександр Черненко.

Представники опозиції не згодні з датою виборів, запропонованою опонентами. "Я чула про декілька варіантах — це 15 і 22 грудня. Останній варіант нас не влаштовує, це ж практично новорічні свята!" — заявила депутат від УДАРа Наталя Новак.

Депутат від фракції "Батьківщина" Володимир Бондаренко зазначив у коментарі виданню: "Влада хоче проводити вибори після саміту Україна-ЄС, коли увага країн-членів Європейського союзу до виборчого процесу буде не таким пильним, як восени, що дасть можливість фальсифікувати результати виборів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада знає, що вона програє вибори 2015-го, і робитиме все, щоб утриматися" — Капранов

За його словами, в опозиції наполягають на тому, щоб призначити дату виборів вже на початку вересня, відразу після відкриття чергової парламентської сесії та з урахуванням 60-денний виборчої кампанії провести їх в перших числах листопада.

Суперечка щодо дати виборів у проблемних округах почалася ще в листопаді 2012 року.

Тоді Центрвиборчком не зміг встановити результати голосування в п'ятьох з них — N94, 132, 194, 197, 223.

Пізніше Вищий адмінсуд позбавив повноважень депутатів Павла Балогу (округ N71) і Олександра Домбровського (округ N11) і зобов'язав ЦВК провести перевибори у відповідних округах.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть провести вибори в проблемних округах 22 грудня ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути