середа, 18 вересня 2013 11:05

Регіонали вже зареєстрували законопроект для перекроювання Ради

Регіонали вже зареєстрували законопроект для перекроювання Ради

Народний депутат від Партії регіонів, голова регламентного комітету ВР Володимир Макеєнко пропонує внести зміни до Регламенту Ради щодо кількісного складу депутатської групи.

Про це свідчить відповідний законопроект, який 17 вересня було зареєстровано на сайті парламенту.

Текст законопроекту на сайті парламенту поки відсутній.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що у Партії регіонів мають намір законодавчо зменшити з 32 до 15 осіб мінімальний поріг, необхідний для формування депутатської групи з правами фракції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцина проти корупції, нуль по бюджету і мінус один по "регіоналах" - Рада відпрацювала вівторок

Вчора, Макеєнко в коментарі Gazeta.ua розповів про переваги такої зміни у Регламенті Ради. За словами депутата, у разі прийняття такого законопроекту мажоритарники стануть сильнішими. "Зараз вони роз'єднані. Я сам був мажоритарником. Ми об'єднувалися в групи, виступали, йшли до міністра — були силою. Це не створило "балаган" на тій же Погоджувальній раді, як дехто говорить. Зараз збільшили ж кількість комітетів, ходить більше голів, і нічого", - зауважив Макеєнко.

За інформацією джерел ЗМІ, це дозволить створити дві депутатські групи з числа мажоритарників. Керівниками груп у ЗМІ називались Ігор Рибаков (позафракційний; у VI скликанні Ради вчолював депутатську групу "Реформи заради майбутнього") та Ігор Єремєєв (позафракційний; співвласник групи компаній Континіум).

За даними ЗМІ, політичне рішення знизити поріг було прийнято 4 вересня на зустрічі президента Віктора Януковича з депутатами від ПР.

Зараз ви читаєте новину «Регіонали вже зареєстрували законопроект для перекроювання Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути