пʼятниця, 01 листопада 2013 12:36

"Регіонали" виступили проти звільнення Тимошенко за "схемою Лабунської"

"Регіонали" виступили проти звільнення Тимошенко за "схемою Лабунської"
Юлія Тимошенко. Фото: www.radiosvoboda.org

Фракція Партії регіонів вважає законопроект Анжеліки Лабунської неприйнятним для вирішення ситуації навколо помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявили депутати-"регіонали" Вадим Колесніченко і Володимир Олійник журналістам у п'ятницю.

"Нам пропонують підтримати цей законопроект без змін, а це означає залишити сотні громадян України без надії на покарання винних негідників. Звичайно, ми будемо це питання розглядати, звичайно, будемо шукати компроміси, але в такому вигляді такий законопроект голосувати неможливо, тому що ми не приймаємо законопроект під Тимошенко, а приймаємо законопроекти під роботу нашої системи правосуддя і системи покарання для всіх", - сказав Колесніченко.

Відповідаючи на запитання, чи може законопроект Лабунской бути прийнятий у першому читанні і допрацьований до другого читання, він сказав: "Мені що, хтось повинен в Європі вказувати, який із законів розглядати?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнення Тимошенко затягнеться на кілька тижнів

"Мене обирали жителі України, а не дядька из-за бугра, і мене цікавлять інтереси українського суспільства і держави. Вирішуючи питання однієї злочинниці, ми можемо зруйнувати взагалі всю систему покарань в країні", - сказав депутат.

Колесніченко підкреслив, що в законопроекті Лабунской закладено норму, згідно з якою, засуджений, що виїжджає на лікування за кордон, звільняється від відбування залишився терміну покарання і назвав цю норму неприйнятною.

Інший депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник також виключає компроміс у парламенті щодо законопроекту Лабунської.

"Свою точку зору я висловлював і П.Коксу, і А.Квасьнєвському, і Яну Томбінському під час зустрічі, що це найгірший варіант... Я це говорив не як політик, а як юрист", - сказав Олійник.

При цьому він підкреслив, що це - його позиція, а офіційна позиція фракції Партії регіонів, яка буде озвучена 4 листопада.

Олійник зазначив , що шукати компроміс на базі законопроекту Лабунской недоцільно, оскільки після внесення необхідних поправок до цього законопроекту вийде дуже схожий варіант до вже існуючого законопроекту депутата Ради Сергія Міщенка про дозвіл виїзду засуджених для лікування за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З нею все буде добре - Квасневський після зустрічі з Тимошенко

За словами депутата, законопроект Лабунской написаний виключно під колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко і є яскравим прикладом вибіркового правосуддя.

Нагадаємо, 31 жовтня спостерігачі від Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс заявили, що вважають законопроект позафракційного народного депутата Анжеліки Лабунської найбільш оптимальним для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном, що в свою чергу позитивно вплине на рішення "Питання Тимошенко".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" виступили проти звільнення Тимошенко за "схемою Лабунської"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути