середа, 03 квітня 2013 00:21

"Регіонали" вирішили всіх перевірити на "вошивість" – Чорновіл про референдум щодо розпуску Ради

"Регіонали" вирішили всіх перевірити на "вошивість" – Чорновіл про референдум щодо розпуску Ради
Фото: newsmarket.com.ua

Народний депутат попередніх скликань Тарас Чорновіл переконаний, що Партія регіонів, озвучивши ідею щодо проведення  референдуму з можливістю розпустити парламент, вирішила перевірити всіх на "вошивість".

Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

"Попередньо розглядалися сценарії можливості прийняття в Верховній Раді окремого закону про зміну виборчої системи, перехід на вибори за чисто мажоритарною системою. Що взагалі нереально, бо під нього немає голосів", - наголосив він.

Окрім того, за його словами, сьогодні вперше запущено, "методом перевірки на вошивість, ідею щодо зміни виборчої системи через референдум".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихильники опозиції та "Молоді регіони" одночасно пікетували Верховну Раду

"Це було зроблено із спеціальними реверансами, нібито це просто думка Єфремова. На уточнюючі питання, Єфремов відмовлявся казати. Тема починає розкручуватися, і "регіонали" будуть дивитися, яка буде реакція щодо можливості прийняття закону про вибори методом референдуму без Верховної Ради, що є неконституційним", - висловив думку колишній народний депутат.

Також, на його думку, якщо "вони побачать, що це може бути сприйнято, то вони можуть піти на такий варіант. Ймовірність проведення референдуму щодо нового виборчого законодавства і вже після цього проведення виборів до Верховної Ради, є реалістичним сценарієм".

"Але, те, на що найбільш нарікала опозиція, що на референдумі буде поставлене питання щодо виборів президента в парламенті, є менш реалістичним", - підкреслив політик. - Янукович розуміє, що якщо не буде нормального контролю за виборчим процесом, то йому буде простіше забезпечити надвисоку явку на сході України, обмежити права своїх політичних опонентів, аніж забезпечити це питання в залі ВР. Навіть регіонали в останній момент можуть зіграти в іншу гру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На прохання "свободівців" людям під ВР увімкнули звукову транслацію сесії

Нагадаємо, вчора лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заговорив про референдум щодо розпуску парламенту. За його словами, Верховна Рада не може працювати у нинішньому режимі.

"Я бачу лише один вихід - у цій ситуації потрібно звернутися до народу і запитати, чи влаштовує його такий парламент, чи ні. Можливо, нам треба обирати не хуліганів за партійними списками, які тут бігають по залу, а за мажоритарними округами обирати людей, які були б підзвітні своїм виборцям і працювали як депутати у Верховній Раді. Але через цей парламент навіть це питання пропустити неможливо", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" вирішили всіх перевірити на "вошивість" – Чорновіл про референдум щодо розпуску Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути