четвер, 21 квітня 2011 10:57

"Регіонали" хочуть заборонити закордонні гранти, бо бояться революції

"Регіонали" хочуть заборонити закордонні гранти, бо бояться революції

У Партії регіонів приступили до розробки законопроекту, який покликаний заборонити фінансування громадських організацій

Про це пише Комерсант-Україна у статті "У донорів поп'ють кров".

Як розповіло газеті джерело у фракції Партії регіонів, ідея підготувати проект закону, який встановлює контроль над фінансуванням українських громадських організацій іноземними донорами, виникла в керівництві партії два тижні тому, а вже на початку цього тижня питання обговорювалося на закритому засіданні фракції.

Заступник голови фракції ПР Вадим Колесніченко підтвердив, що в Партії регіонів готові обмежити умови фінансування громадських організацій.

"Ми створили неформальну робочу групу, яка працюватиме над цим питанням. Ми з Єфремовим обговорювали цю тему й зараз готуємо варіанти вирішення наявної проблеми. А вона полягає в тому, що ми повинні чітко знати, на які цілі витрачаються гроші іноземних держав на території нашої країни", - заявив він.

За словами "регіонала", у законопроекті в першу чергу необхідно буде передбачити врегулювання порядку отримання грантів громадськими організаціями.

"Завдання поставлено: ми повинні чітко реагувати на питання боротьби з екстремізмом і діяльність, спрямовану проти чинної влади. Якщо гроші йдуть на благодійність, вони повинні йти на благодійність або на інші демократичні інституції, а не на підготовку революцій", - заявив він.

Депутат також зазначив, що при розробці законопроекту в Партії регіонів урахують досвід країн Євросоюзу та Росії.

Зі свого боку колега Колесніченка Олена Бондаренко пояснила необхідність ухвалення законопроекту тим, що іноземці зможуть контролювати ситуацію в Україні через такі фонди.

"У деяких країнах громадські організації фінансуються винятково громадянами своєї країни, оскільки найчастіше є спокуса для іноземних держав і фондів спрацювати за таким принципом: хто замовляє музику, той вибачте, дівчину й танцює", - заявила Олена Бондаренко.

Проте вона наголосила, що це не єдиний обговорюваний варіант фінансування й до підсумків дискусії з цього питання "ще далеко".

Раніше голова фракції Олександр Єфремов заявив, що "зовнішні інвестори", одним із яких нібито є американський фінансист Джордж Сорос, виділили кошти на підготовку людей для реалізації в Україні проектів "за варіантом Північної Африки".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть заборонити закордонні гранти, бо бояться революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути