Ексклюзиви
пʼятниця, 22 квітня 2011 09:20

"Регіонали" хочуть порушити справу проти генпрокурора?

"Регіонали" хочуть порушити справу проти генпрокурора?

Президент Віктор Янукович доручив розробити реформу органів прокуратури і проект нового Кримінально-процесуального кодексу.

Про це повідомив депутат від Партії регіонів, глава комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права Сергій Головатий в ефірі телеканалу ТВі.

За його словами, розробкою документу буде займатися очолювана ним комісія

"Прокуратура має бути приведена бодай до нашої Конституції, тому що вона і досі не приведена у відповідність до положень Конституції 1996 року", - зазначив депутат.

"Прокуратура не повинна мати повноваження загального нагляду, вона не повинна вести слідство, тому що слідство працює саме на себе. Слідчий прокуратури підпорядкований прокурору, прокурор подає державне обвинувачення в суд, тут є конфлікт інтересів", - розповів Головатий.

Депутат також зазначив, що за нинішньої побудови органів прокуратури порушити справу проти генпрокурора неможливо.

"Коли генпрокурору підпорядковуються всі інші прокурори. Європейський стандарт - кожний прокурор, це як суддя - він незалежний, він не може бути підпорядкований вищому прокурору. Сьогодні не можна порушити справу проти генпрокурора. Який нижчий прокурор може собі дозволити порушити, якщо навіть генпрокурор когось збив? Ніхто не порушить, тому що він підлеглий", - розповів депутат.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть порушити справу проти генпрокурора?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути