Ексклюзиви
вівторок, 18 червня 2013 22:32

"Регіонал" скаржиться, що опозиція постійно критикує рішення Венеціанської комісії

"Регіонал" скаржиться, що опозиція постійно критикує рішення Венеціанської комісії
Володимир Олійник Фото: news.liga.net

Рішення Венеціанської комісії критикують всі, зокрема опозиційні сили, проте рекомендації щодо закону про референдум експерти вивчать, а потім вже визначать, що робити далі. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Венеціанську комісію критикують всі. Якщо брати опозицію, то вони схвалюють, що по референдуму Венеціанська комісія поставила серйозні для нас питання, і кажуть що в конституційний спосіб треба змінювати Конституцію, а не на референдумі. Проте, вони критикують і саму Венеціанську комісію", - наголосив народний депутат від Партії регіонів.

Окрім того, за його словами, в опозиції постійно критикують рішення комісії, навіть "в тій частині, яка дала позитивні висновки щодо процедури призначення президентом суддів".

"Я кажу їм, що Венеціанська комісія сказала, що це нормальна практика, коли не він призначає. Комусь же треба підтвердити призначення суддів. Указ видає президент – така його церемоніальна роль. Але вони критикують. Тоді питання: як можна відноситись до рішень Венеціанської комісії, коли в одному рішенні вона хороша, в іншому – погана?" - висловив думку народний депутат.

Водночас, за його словами, Партія регіонів переконана, що "до всіх висновків Венеціанської комісії потрібно дослухатися".

Відповідаючи на питання, чи дійсно дослухається Партія регіонів до рішень комісії, він сказав: "Спершу попрацюють фахівці, тому що поки що переказали рішення у вільному тлумаченні. Зараз надійдуть висновки, вони надійдуть на уряд. І уряд із експертами визначатиме, що робити: де, можливо, змінювати закон, де його доповнювати, тому наперед говорити не варто".

Нагадаємо, Венеціанська комісія вважає, що ухвалення конституційних змін на референдумі може завдати шкоди законності в Україні. Про це йдеться в оприлюдненій офіційній позиції Венеціанської комісії щодо Закону "Про всеукраїнський референдум", ухваленого Верховною Радою у листопаді 2012 року.

Венеціанська комісія зазначає, що і в своїх попередніх висновках щодо проектів законів про референдум в Україні наголошувала на тому, що і зміни до Конституції, і навіть ухвалення нової Конституції мають відбуватися за процедурою, що встановлена чинним Основним Законом.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" скаржиться, що опозиція постійно критикує рішення Венеціанської комісії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути