понеділок, 28 січня 2013 23:24

"Регіонал" розповів, що має бути в підручниках з історії

"Регіонал" розповів, що має бути в підручниках з історії
Фото: kievskaya.com.ua

Українська історія повинна бути подана збалансовано, а людина вже обере собі героя.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

"Скажу відверто – я не прихильник  тих, хто закликають до бойкоту, і не прихильник тих, хто хоче викинути якусь частину із історії, з нашого життя", - підкреслив народний депутат від Партії регіонів.

Окрім того, за словами політика, "історію не викинеш". "Повинна бути історія збалансовано подана. Якщо подали одних, то подайте і інших, бо це різноманіття. А кого людина буде вважати героєм, то сама людина, дитина вирішить", - висловив думку Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жириновський не заявляв у міліцію з приводу нападу на нього дівчини з капустою

Говорячи, чому були викинуті імена відомих людей та деякі події із підручників історії, він сказав: "Якщо згадування є (дехто каже недостатньо, давайте розширимо), то це інша справа. За подій помаранчевої революції в книгах все про неї було розписано, проте пізніше в підручниках раціонально скоротили згадування про неї".

"Тому і тут, якщо взагалі згадки немає – погано, якщо хтось хоче взагалі пів підручника дати на тему – погано. Повинно аби був збалансований формат", - зауважив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спочатку треба навести порядок в країні, а потім вже легалізовувати травматичну зброю – експерт

Також він зазначив, що "такі речі повинні бути затверджені людьми, які входять до редакційної колегії, тощо, аби ми до них задавали питання, а не до міністра освіти".

Нагадаємо, ВО "Свобода" закликала українців бойкотувати новий підручник з історії України. Як говориться у зверненні політичної сили до вчителів, учнів та їхніх батьків, варто "категорично відмовлятися від вивчення у школі мови окупанта – російської, активно здійснювати національне виховання". "Свободівці" переконані, що знищення української гуманітарної складової освіти – "продуманий і підтримуваний ззовні план не просто міністра-українофоба, але чинного уряду та президента".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" розповів, що має бути в підручниках з історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути