вівторок, 16 жовтня 2012 22:26

"Регіонал" про камери на дільницях: "Демократія - дорога річ, але вона того варта"

"Регіонал" про камери на дільницях: "Демократія - дорога річ, але вона того варта"
Відео з дня голосування зберігатиметься понад рік. Фото: ukr.lb.ua

Записи відеокамер з виборчих дільниць зберігатимуться понад рік.

Про це в ефірі 5 каналу сказав представник президента у парламенті Юрія Мірошниченко.

Він запевнив, що встановлення відеокамер на дільницях допоможе проведення прозорих виборів.

"Відеокамери - це коштовна річ. Демократія - це взагалі дорога річ, але вона вартує того, щоби в неї інвестувати. Краще розвивати демократичні інститути, процедури, аніж схилятися до авторитарних способів і методів керування країною. Так от парламент пішов на це, щоби забезпечити одну  річ – легітимність виборів, неможливість сфальсифікувати волевиявлення громадян України", - підкреслив Мірошниченко.

"Регіонал" пояснив: "Саме в цьому контексті ми голосували за те, щоби і процес голосування, і процес підрахунку голосів перебував під відеоспостереженням, яке можна спостерігати у  прямому ефірі. Виходячи з цього, у наших громадян і спостерігачів була б можливість навіть без фізичної присутності бачити, як відбувається процес".

Він наголосив, що через технічні можливості не завжди можна влаштувати он-лайн трансляцію, але саме записи зберігатимуться ще протягом року.

"З'ясувалося, що на деяких дільницях технічно неможливо забезпечити режим он-лайн, бо немає такої технічної можливості у мережах. І тоді ми внесли зміни, з тим що навіть якщо немає технічної можливості демонструвати хід голосування в режимі он-лайн підрахунок голосів, то записувати ту інформацію і вони зберігатиметься понад рік", - наголосив він.

"Сам закон передбачає спостереження не лише за процесом голосуванням, а й за процесом підрахунку голосів", - підкресли представник президента в ВР.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" про камери на дільницях: "Демократія - дорога річ, але вона того варта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути