пʼятниця, 31 січня 2014 11:44

Регіонал: ПАРЄ ухвалила резолюцію по Україні, прийнявши до уваги аргументи обох сторін

Регіонал: ПАРЄ ухвалила резолюцію по Україні, прийнявши до уваги аргументи обох сторін

На зимовій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи завдяки наполегливій роботі членів української делегації були враховані аргументи парламентаріїв різних політичних сил, що створює передумови для мирного вирішення конфлікту в правовому, демократичному полі та гарантує стабільну політичну ситуацію в Україні. Про це, коментуючи підсумки термінових дебатів щодо ситуації в Україні, що відбулися 30 січня, сказав  народний депутат, член парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ, член Постійної делегації Верховної Ради у ПАРЄ Володимир Вечерко.

"Члени Парламентської асамблеї Ради Європи звернули увагу як на провокації праворадикальних протестувальників, так і на надмірне застосування сили з боку спецпризначенців, що посилило протестні настрої та призвело до ескалації конфлікту", - зауважив народний депутат.

Він ініціював поправку, що була прийнята до пункту 6 Резолюції ПАРЄ по Україні, який забезпечує право та свободу на мітинги і зібрання, "але дії протестувальників не повинні суперечити загальновизнаним демократичним нормам".

У підсумку Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію по України, за якою збережено можливість санкцій щодо позбавлення делегації Києва права голосу на сесії в квітні у разі, якщо протестний рух на майдані буде розігнано силовими методами. Але такий варіант розвитку подій Володимир Вечерко категорично відкидає.

За його словами, яскравим прикладом вирішення конфлікту у державі мирним шляхом є діалог, започаткований владою. Завдяки переговорному процесу з представниками опозиції було зроблено вагомі кроки для зняття напруги у суспільстві. Верховна Рада скасувала низку законів, прийнятих 16 січня, на позачерговій сесії ухвалено закон про амністію.

Як наслідок - на зимовій сесії ПАРЄ завдяки наполегливій роботі членів української делегації були почуті та враховані аргументи парламентаріїв різних політичних сил. А це створює передумови для мирного вирішення конфлікту в правовому, демократичному полі та гарантує стабільну політичну ситуацію в Україні.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Регіонал: ПАРЄ ухвалила резолюцію по Україні, прийнявши до уваги аргументи обох сторін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути