понеділок, 21 лютого 2011 22:21

"Регіонал" не виключає військового вторгнення Заходу у Лівію

"Регіонал" не виключає військового вторгнення Заходу у Лівію

Критична ситуація у Лівії не вплине на співпрацю цієї країни з Україною.

Про це в ефірі "5 каналу" сказав заступник голови Комітету ВРУ у закордонних справах і "регіонал" Леонід Кожара.

"Незалежно від того, хто є президентом України, хто є керівником Лівії, ми маємо співпрацювати з народом. Не з певним режимом. Існують традиційні взаємні інтереси і вони будуть реалізовуватись", - запевнив він.

За словами нардепа, країни Північної Африки - це традиційні партнери України.

"Не всі, але Лівія - це наш партнер. Це величезний ринок для продуктів сільського господарства. Це ринок наших технологій, які визнаються, які там працюють. У нас існували певні домовленості з керівництвом Лівії. Були сподівання на те, що продовжиться співробітництво", - зазначив Кожара.

Відповідаючи на запитання, як можна охарактеризувати Муаммара Каддафі, депутат сказав, що він "специфічний". У 90-ті Кожара був у складі однієї з делегацій, яка відвідала Лівію.

"Є дуже великі персональні особливості. Це людина досить специфічна, яка донедавна користувалась великою повагою не тільки в арабських країнах, а й в африканських. Лівія інколи нагадувала Радянський Союз, який вкладав багато грошей у країни третього світу, аби залучати їх на свою користь. Так от Лівія фінансувала Організацію африканських держав. Каддафі хотів бути головним африканцем на всьому континенті", - пояснив він.

"Регоінал" вважає, що світ може вдатися до військового втручання у разі виникнення певних загроз.

"Якщо не вдасться стабілізувати владу у Лівії, якщо буде реальна загроза стратегічним об'єктам країни, то це буде зроблено негайно. Пам'ятаємо події, коли Захід з легкістю використав авіацію і збройні сили проти Лівії", - додав нардеп.

Як відомо, ЗМІ повідомляли, що Каддафі вже втік у Венесуелу. Також повідомляється, що унаслідок протестів загинуло близько 200 людей.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" не виключає військового вторгнення Заходу у Лівію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути