понеділок, 03 червня 2013 09:59

"Регіонал" Ілаш перемагає на виборах мера у Ялті - КВУ

"Регіонал" Ілаш перемагає на виборах мера у Ялті - КВУ
Кримське відділення КВУ заявляє про грубі фальсифікації виборів мера Ялти протягом останніх чотирьох годин голосування. Фото: zn.ua

За попередніми даними Комітету виборців України (КВУ), міським головою Ялти обрано представника Партії регіонів Сергія Ілаша.

Як повідомив представник Кримського відділення КВУ Андрій Крисько, за даними опрацювання близько 50% протоколів дільничних виборчих комісій, за Ілаша проголосували близько 40% виборців, за його конкурента самовисуванця Олексія Яковенка - 11%.

Водночас, Кримське відділення КВУ заявляє про грубу фальсифікацію виборів мера Ялти протягом останніх чотирьох годин голосування. Так, о 18.00 вкрай низька явка несподівано виросла, хоча спостерігачі КВУ не зафіксували масової активності виборців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал", який хоче стати мером Ялти, назвав місцевих бомжів і ромів "звірушками"

При цьому сплеск електоральної активності супроводжувався низкою показових явищ, таких як видалення журналістів і спостерігачів із дільниць, видача бюлетеня за виборця невстановленим особам, а також внесення членами комісій якихось записів у списки виборців.

"Усе це було кваліфіковано як ознаки системної фальсифікації - вкидання виборчих бюлетенів. І підтвердження не змусили себе довго чекати. На двох виборчих дільницях (у Ялті і в Гаспрі) спостерігачі КО КВУ зафіксували в урнах для голосування товсті пачки бюлетенів. Причому відразу після цього на одній із дільниць комісія проголосувала за видалення спостерігача з дільниці", - повідомив Крисько.

За інформацією КВУ, аномальна активність була відзначена практично повсюдно, що свідчить про масовий характер застосування цієї технології. Крім того, аналогічні випадки вкидання пачок бюлетенів були зафіксовані на низці дільниць та іншими учасниками виборчого процесу.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" Ілаш перемагає на виборах мера у Ялті - КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути