Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2010 10:50

Реформування НУНС: думки всередині фракції

Реформування НУНС: думки всередині фракції

Юрій Кармазін проти пропозицій "нунсівця" Олеся Донія щодо реформування фракції "Наша Україна- Народна самооборона".

Нагадаємо, що Доній запропонував вигнати з НУНС відступників (тих, хто голосував за пролонгацію перебування ЧФ РФ у Севастополі), змінити голову фракції Мартиненка на Кириленка та запровадити особисте голосування.

"Ні, я такі ініціативи не підтримую, - сказав Кармазін в коментарі Gazeta.ua. - Я не висловлюю свою позицію, бо я представляю парламентську партію "Захисники Вітчизни" і всі рішення маю узгоджувати з радою партії".

Кармазін також сказав, що у випадку, якщо вигнати з фракції відступників, то зменшиться кількість нардепів фракції НУНС. "Це легко простежити за діями БЮТ. Вони ж спочатку виключили, а потім скасували своє рішення. Бо тоді вони не мають необхідної кількості голосів. Тут є суто регламентні питання, в які ми потрапляємо. І коли ми робимо такі заяви, ми не думаємо про їх наслідки", - пояснив Кармазін.

Кармазін також не підтримав пропозицію Донія щодо зміни керівництва фракції НУНС.

"Питання не в лідерстві. Ми бачимо до чого довела позиція Кириленка свого часу. На даний момент він не є об'єднуючою фігурою у фракції. Мартиненка міняти не варто. Треба фракцію навпаки консолідувати", - сказав Кармазін.

Інший представник НУНС Андрій Парубій підтримує пропозиції Донія і каже, що ці ідеї вони розробляли спільно.

"Я переконаний що після подій у Раді 27 квітня, нам вкрай важливо виключити з фракції всіх, хто голосував за ратифікацію угоди між Медведєвим і Януковичем. Дехто говорить, що ми відкриваємо їм шлях до створення фракції за новим законом про регламент, але я вважаю, що навіть такий ризик є виправданим", - заявив Парубій у коментарі Gazeta.ua.

Парубій також переконаний у тому, що треба оновити керівництво фракції НУНС - "зробити його ідеологічним і здатним до опору".

"Я переконаний, що Вячеслав Кириленко, на сьогодні є оптимальною кандидатурою на керівника фракції", - сказав Парубій.

Відповідаючи на питання чи багато представників всередині НУНС готові підтримати такі ініціативи Парубій відповів: "Підтримують дуже багато, але недостатньо для того, щоб можна було швидко і ефективно провести ці рішення. Сьогодні фракція НУНС є тим майданчиком, на якому можна організовувати системний супротив діям Януковича та провладної коаліції. Я думаю, що депутати, які сьогодні переповнені амбіціями і певними впливами, поступово до того дійдуть. Поступово - не в плані місяців. Я думаю, що це мало б відбутися найближчим часом".

Зараз ви читаєте новину «Реформування НУНС: думки всередині фракції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути