неділя, 23 січня 2022 07:13

Розвідка США заявила про докази щодо планів Росії встановити в Україні прокремлівське керівництво

Розвідка США заявила про докази щодо планів Росії встановити в Україні прокремлівське керівництво
Президент США Джо Байден проводить зустріч зі своєю командою національної безпеки щодо російсько-української кризи. Фото: Reuters

У США заявили, що мають подібні докази, як і Великобританія, щодо бажання Росії встановити дружнє керівництво в Україні.

Про це повідомило CNN.

Білий дім повідомив що президент Джо Байден зустрівся зі своєю командою національної безпеки, де обговорили "продовження агресивних дій Росії щодо України".

Президента проінформували про стан військових операцій Росії на кордонах України.

"Президент Байден знову підтвердив, що в разі подальшого вторгнення Росії в Україну Сполучені Штати накладуть на Росію швидкі та тяжкі наслідки разом із нашими союзниками та партнерами", – йдеться в повідомленні Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія відправила в Україну військових спецзагону

Джерело, поінформоване про американську та британську розвідку, підтвердило, що США мають подібні докази щодо планів Росії привести до керівництва в Україні прокремлівських осіб.

"Так, ми бачили розвідувальні дані про те, що Росія шукає шляхи мінімізації тривалої, затяжної війни. Це включає такі речі, як встановлення дружнього уряду та використання його шпигунських агентств для розпалювання інакомислення", - зазначило джерело.

Тоді ж інше джерело повідомило, що США "мають таку ж інформацію".

Керівництво Російської Федерації, розглядаючи можливість нового вторгнення та окупації, хоче привести до керівництва в Україні прокремлівську особу. В якості потенційного кандидата Кремль розглядає колишнього народного депутата, "регіонала" Євгенія Мураєва. Про це заявило Міністерство закордонних справ Великої Британії. Таку заяву у РФ назвали "дезінформацією та провокацією".

Зараз ви читаєте новину «Розвідка США заявила про докази щодо планів Росії встановити в Україні прокремлівське керівництво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути