четвер, 05 серпня 2021 19:05

Разумкова не пустили на передову через Офіс президента - ЗМІ

Разумкова не пустили на передову через Офіс президента - ЗМІ
В Офісі президента хочуть показати, що з армійцями може спілкуватися тільки гарант. Фото: ua.news

Візит спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова на Донбас зірвався не випадково. Рішення про тимчасову заборону чиновникам відвідувати зону ООС виходило від Офісу президента, який хоче встановити монополію Володимира Зеленського на спілкування з військовими.

Про це йдеться в статті, опублікованій на сайті Фокус.

Як відомо, з 3 серпня введена тимчасова заборона на в'їзд в зону ООС чиновникам терміном на 10 днів. Через це рішення Генштабу плановий візит Разумкова на Донбас був скасований.

За даними джерел, в Офісі президента хочуть показати, що з армійцями може спілкуватися тільки гарант.

ЗМІ давно говорять про напругу в стосунках Зеленського і Разумкова. Президент не раз допускав явні і не дуже випади на адресу свого соратника. Кілька місяців вони не з'являлися на публіці разом.

Експерти відзначають: Зеленського дратує суб'єктність і незалежність Ради, яку Разумков оберігає від Банкової, автономність самого спікера і його поїздки, які почастішали по регіонах. ОП це сприймає, як підготовку до президентської кампанії.

За даними 24 каналу, Офіс президента почав кампанію проти спікера, і керує нею особисто Андрій Єрмак.

У цьому контексті ситуація з ООС виявилася вельми показовою. Офіс президента шукає способи позбавити спікера мікрофона. З огляду на, що Зеленський не відбув і половини свого терміну, такий настрій видає його невпевненість і нервозність. Спікер, зі свого боку, не проти дистанціюватися ще далі. Як кажуть експерти, на те у нього є всі підстави: зростаюча підтримка серед різних фракцій парламенту, непоганий рейтинг довіри, наростаюче розчарування в шостому президентові.

"Він (Разумков) неодноразово показував, що вміє чекати. А його демонстрація самостійності - це своєрідний заділ на майбутнє", - каже політичний експерт Петро Олещук.

Зараз ви читаєте новину «Разумкова не пустили на передову через Офіс президента - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути