четвер, 08 жовтня 2020 11:15

Разумков розповів, чи буде коронавірусний фонд 2021 року

Разумков розповів, чи буде коронавірусний фонд 2021 року
Коронавірусного фонду не передбачає проєкт бюджету на 2021 рік. Фото: Укрінформ

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що окремого коронавірусного фонду наступного року не створюватимуть. Його не передбачає законопроєкт держбюджету на 2021 рік.

Про це він розповів в ефірі "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За гроші Covid-фонду не купили жодного апарата ШВЛ

"Окремого Covid-фонду як такого не передбачено. Є окремі статті на вакцинування (2,6 млрд грн), один мільярд - на підтримку шкіл у рамках боротьби з коронавірусом, а все інше закладено в бюджет МОЗ.

158,7 мільярда гривень, якщо я не помиляюсь, на Міністерство охорони здоров'я поки що передбачається на наступний рік", - сказав Разумков.

При створенні коронавірусного фонду навесні 2020-го влада виходила з того, що фінансування в цьому напрямку не було передбачено бюджетом, підкреслює голова ВР.

"Цього року ми створювали саме Covid-фонд, у березні, тому що ми розуміли, що коштів, передбачених для Міністерства охорони здоров'я, просто не вистачить. Тому з 65 мільярдів було сформовано саме такий фонд".

Станом на 4 вересня, з фонду боротьби з Covid-19 витрачено 19 млрд грн, це 30% від загального об'єму фонду, який складає 66 млрд грн. Верховна Рада в червні дозволила використовувати кошти з коронавірусного фонду на ремонт доріг. На це планують виділити 35 млрд грн, близько 5,8 млрд грн вже розподілили.

Зараз ви читаєте новину «Разумков розповів, чи буде коронавірусний фонд 2021 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути