пʼятниця, 08 травня 2020 13:42

Разумков прокоментував зниження рейтингу "Слуги народу"

Разумков прокоментував зниження рейтингу "Слуги народу"
Негативна оцінка може виникати серед громадян, коли йдуть реформи, каже Разумков. Фото: iportal.rada.gov.ua

Це стандартна ситуація, коли рейтинг політсили, що перебуває при владі, падає. Про це сказав спікер Дмитро Разумков, коментуючи дані соцопитування про зниження рейтингу "Слуга народу".

На запитання "Як ви оцінюєте оприлюднені днями результати соціологічного дослідження, де за очолювану вами раніше партію сьогодні готові віддати голоси 18,5% респондентів?" Разумков в інтерв'ю "Укрінформ" відповів:

"Якщо я не помиляюся, ви називаєте 18,5% від усіх опитаних. А від тих, хто визначився та піде голосувати, називається цифра інша (32,6% серед тих, хто визначився з партією. - Gazeta.ua).

Плюс, при всій повазі до соціологічних служб, станом на сьогодні - це телефонні рейтинги. Коли колеги роблять заміри в режимі особистих інтерв'ю, то на мою думку (а я маю деякий досвід), вони більш коректні та якісні. Причому це не залежить від структури, яка проводить опитування. Просто ефективність досліджень "з поля" більш висока.

На мою думку, цифра пояснюється умовами карантину, а це - проблема всього світу (там, де коронавірус не зафіксований, то виникають питання до дослідження), але сподіваюся, що Україна вийде з карантину з найменшими втратами - і людськими, й економічними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який рейтинг Зеленського

Такого не буває, щоби рейтинг був сталий, зауважив спікер.

"Він завжди буде змінюватися, дещо збільшуватися або зменшуватися. Я не можу пригадати, щоб рейтинг влади, в даному випадку монобільшості, зростав би під час каденції. Коли проводяться реформи, то завжди постають питання, які негативно впливатимуть на оцінку від людей", - сказав Рузумков.

За даними опитування Київського міжнародного інституту соціології, якби вибори відбулися наприкінці квітня, то шанси на проходження до Верховної Ради мали би 4 партії.

Зараз ви читаєте новину «Разумков прокоментував зниження рейтингу "Слуги народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути