Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2021 01:28

Разумков повідомив, коли призначать нових міністрів

Разумков повідомив, коли призначать нових міністрів
Разумков скличе позачергового засідання Ради. Фото: korrespondent.net

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вранці 18 травня підпише розпорядження про скликання позачергового засідання парламенту цього дня.

"Завтра зранку я видам розпорядження про скликання позачергового засідання. Відповідні документи надійшли. Воно буде заплановане на 16.00", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова", відповідаючи на питання, коли буде призначено нових міністрів на посади, які стануть вакантними.

Разумков нагадав, що йдеться про розгляд питання про відставку трьох міністрів: інфраструктури Владислава Криклія, розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігоря Петрашка та міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

"По тим міністрам, по яким буде прийнято рішення парламенту про відставку, після їхнього звіту, фракція повинна буде зібратися, направити відповідне подання до прем'єр-міністра України", - зауважив голова ВР.

Своєю чергою, прем'єр вносить кандидатуру на розгляд парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді хочуть говорити про відставку Степанова

"Я сподіваюся, все це відбудеться в середу. І в четвер на пленарному засіданні, оскільки, я впевнений, ми зможемо завершити розгляд питання 2195... на вакантні посади парламент має призначити нові кандидатури. Затягувати з цим процесом точно не варто: і щодо блоку економіки, і особливо щодо блоку медицини", - наголосив Разумков.

Крім того, спікер зазначив, що від монобільшості наразі немає пропозицій щодо відставки прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

У п'ятницю, 14 травня, стало відомо, що до Верховної Ради України надійшли заяви про відставку від міністрів розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка та інфраструктури Владислава Криклія.

Також, до ВР надійшло подання про відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова з посади глави МОЗ. Натомість сам Степанов заявляє, що не писав заяву про відставку з посади глави МОЗ.

Кадрові питання запланували розглянути у вівторок, 18 травня, на позачерговому засіданні.

Зараз ви читаєте новину «Разумков повідомив, коли призначать нових міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути