Ексклюзиви
понеділок, 18 жовтня 2021 17:03

Разумков і Стефанчук посварилися за підпис закону про олігархів

Разумков і Стефанчук посварилися за підпис закону про олігархів
Законопроєкт про олігархів вносив президент Володимир Зеленський. Фото: Getty Images

Колишній спікер Дмитро Разумков заявляє, що саме він має підписувати законопроєкт про олігархів. Однак чинний голова Верховної Ради Руслан Стефанчук протилежної думки.

"Його повинен підписувати я. Голова Верховної Ради, згідно з рішенням Конституційного суду, підписує законопроєкт, засвідчуючи, що це саме той текст законопроєкту, який прийняли у стінах Верховної Ради в той чи інший день, коли він голосувався.

На момент розгляду законопроєкту №5599, так званого закону про олігархів, головою Верховної Ради був ваш покірний слуга", - сказав Разумков в ефірі телеканалу "Україна 24".

У понеділок слова ексспікера прокоментував Стефанчук.

"Щодо доволі розтиражованої інформації, що може підписувати лише голова, при якому приймали законопроєкт, то мені видається, що ця інформація не відповідає дійсності.

Тому що жодна стаття регламенту, жодна стаття Конституції не передбачає саме такого порядку, і це абсолютно логічно. Тому що голова Верховної Ради - це просто посада, яка має мати тяглість", - заявив Стефанчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада гарантує безпеку Коломойського" - Юрій Ніколов про корупцію й рукодуп'я, "обілечування" олігархів

Водночас член Комітету з питань Регламенту, депутатської етики й організації роботи, народний депутат від "Слуги народу" Павло Фролов пояснив, що регламент не врегулював питання, чи підписувати законопроєкт має саме той голова ВР, за якого документ ухвалювали, повідомляє УНН.

"На момент, коли був спікером Разумков, закон не був готовий до підпису, адже ще не були проголосовані проєкти постанов про скасування рішення ВР про прийняття 5599.

Завтра ці постанови будуть проголосовані й закон зможе підписати той спікер, який обіймає посаду на момент готовності до підпису проголосованого закону. Отже, Стефанчук матиме право підпису закону про олігархів", - сказав нардеп.

23 вересня ВР ухвалила законопроєкт про олігархів. До нього подавали 1257 правок. Документ розглянули більш як за годину.

Перед голосуванням опозиція блокувала трибуну.

Законопроєкт треба знову проголосувати, бо під час ухвалення врахували три поправки, які суперечать одна одній, заявляла опозиція.

Разумков заявив, що депутатів під час голосування "навмисно ввели в оману".

11 жовтня комітет передав законопроєкт на підпис.

Зараз ви читаєте новину «Разумков і Стефанчук посварилися за підпис закону про олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути