вівторок, 23 серпня 2022 02:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Розійшлися в думках: Міноборони Німеччини проти постачання зброї Україні, Шольц – за

Розійшлися в думках: Міноборони Німеччини проти постачання зброї Україні, Шольц – за
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що зброя Україні надається. Фото: Українська правда

Міністерство оборони Німеччини відкинуло заклик коаліційних депутатів поставити Україні більше зброї.

Бундесвер не може ризикувати таким підходом через загрозу, яку представляє Росія, заявив представник міністерства у Берліні, повідомляє Welt.

"Ми маємо бути готові до того, що Путін може скористатися будь-якою слабкістю і навіть тимчасовим проломом в обороноздатності НАТО", – попередив він.

Німеччина разом із партнерами продовжить підтримувати Україну всіма можливими способами, заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на спільній пресконференції з канадським колегою Джастіном Трюдо, передає Укрінформ.

"Наше центральне завдання – зробити все для підтримки Україні. Ми робили це, поставляючи зброю, надаючи фінансові засоби, працюючи разом з партнерами в G7, а також за допомогою дуже конкретної допомоги… Ми розуміємо можливість подальшої ескалації, тому робимо важливу обіцянку: ми будемо продовжувати підтримувати Україну подальшим постачанням зброї", – заявив Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина готується до небаченого скорочення поставок російського газу

Німецька зброя, новітні системи є дуже ефективними і нерідко "змінює ситуацію у війні на сході та допомагає українцям захищатися з повітря".

Канцлер запевнив, що Німеччина і Канада твердо налаштовані продовжувати підтримувати Україну в її захисті суверенітету та територіальної цілісності.

Як наголосив глава німецького уряду, Росія має усвідомлювати, що розв'язана нею війна не залишиться безкарною, і назвав безпрецедентними запроваджені проти РФ санкції, які загальмують розвиток російської економіки, адже вона буде відрізаною від високих технологій і фінансових ресурсів світових ринків.

Німеччина повинна продовжувати постачати військову допомогу Україні для боротьби проти Російської Федерації, заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Німецькі депутати закликають надати Україні більше озброєння.

21 серпня стало відомо, що Німеччина схвалила продаж Україні 255 високоточних керованих артилерійських снарядів Vulcano.

Втім, дата їхньої передачі наразі невідома.

Зараз ви читаєте новину «Розійшлися в думках: Міноборони Німеччини проти постачання зброї Україні, Шольц – за». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути