вівторок, 20 травня 2014 11:38

Розмови про вступ до НАТО - не на часі, треба зберегти цілісність України - Гавриш

Розмови про вступ до НАТО - не на часі, треба зберегти цілісність України - Гавриш
Фото: espreso.tv

Розмови політиків про необхідність референдуму щодо вступу до НАТО на фоні проведення широкомасштабної антитерористичної операції лише дестабілізують напружену ситуацію в країні та "підкидають дров" Москві, яка користується цим і постійно доказує, що Україна "бандерівсько-фашистська країна, яку треба ліквідувати".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш.

"Мені видається, що політики в боротьбі за владу втратили міру відповідальності", - зауважив колишній нардеп.

На переконання Гавриша, ключове завдання сьогодні полягає не в дискусії відносно вступу до НАТО, а у відновленні територіальної цілісності України.

"На жаль, жоден з політиків не виступив з чіткою і зрозумілою програмою відновлення територіальної цілісності України. Ми не знаємо, що вони (політики - ред.) будуть робити з Кримом, як будуть вирішувати питання зі східом і півднем України", - сказав експерт.

На думку Гавриша, іншим головним завданням для України є вихід із війни з Росією.

"Це завдання № 1. І на карту мають бути покладені всі політичні, дипломатичні військові, економічні ресурси для вирішення цього питання. І тільки після того, коли ми відновимо територіальний суверенітет, цілісніть держави, забезпечимо обороноздатність країни, ми можемо говорити про формування безпекової парасольки для української держави", - зазначив екс-нардеп.

Гавриш зауважив, що сьогодні Білорусь і Україна є своєрідною "зоною безпеки" для Росії.

"І якщо Україна прийме рішення про вступ до НАТО, то зрозуміло, що її системи ПРО опиняться прямо на кордонах з Російською Федерацією. Як би ми не відносилися до цієї теми, ми маємо розуміти, що ключове завдання Путіна, який напав на Україну, полягає саме в тому, щоб не допустити просування НАТО безпосередньо до кордонів Росії", - сказав Гавриш та назвав теперішні заяви політиків про референдум провокаційними.

За словами колишнього першого заступника секретаря РНБО, подібні теми є дратуючими для Москви.

"Вони не сприяють виходу, перш за все, з військової кризи на сході. Треба зрозуміти, що ця безконтактна, гібридна війна, яку веде Росія на сході та півдні України, означає необхідність рішучих та консолідованих дій з боку української влади, але досить витриманих", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Розмови про вступ до НАТО - не на часі, треба зберегти цілісність України - Гавриш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути