Ексклюзиви
неділя, 15 липня 2012 00:59

Рауль Кастро хоче забальзамувати тіло Фіделя - ЗМІ

Рауль Кастро хоче забальзамувати тіло Фіделя - ЗМІ
Фото з сайту weaselzippers.us

В ході візиту в Москву президент Куби Рауль Кастро не тільки відновив стосунки з давнім союзником, а й відвідав лабораторію, яка забезпечує збереження тіла Леніна, пише Даніеле Мастроджакомо на сайті газети La Repubblica.

"Президент Куби Рауль Кастро відвідав з візитом Москву, перервавши 23-річний холод в історичному альянсі між старим СРСР і Кубою. Цей офіційний триденний візит відразу ж привернув увагу російських ЗМІ. Кубинський президент трохи здивував всіх не тільки нетерпимим ставленням до жорсткого протоколу, але й проханнями, не передбаченими програмою перебування в Москві ", - йдеться в статті.

Після запланованих зустрічей і обміну думками з керівниками Кремля, Рауль захотів віддати данину пам'яті Леніну, тіло якого зберігається в мавзолеї на Червоній площі. Кубинський президент довго стояв біля саркофага з тілом, яке, як відомо, зберігається бездоганним чином завдяки загадковому процесу бальзамування. Більше 80 років тіло раз на тиждень оглядають, щоб визначити, чи не з'явилася цвіль або інші дегенеративні ознаки, а кожні 18 місяців його на 30 днів занурюють у ванну з гліцерином і ацетатом.

Рауль Кастро, мабуть, багато чув про техніку харківського анатома Володимира Воробйова і хіміка Бориса Збарського, але деталі цієї техніки ніколи не розкривалися. Рауль Кастро попросив і отримав дозвіл спуститися в підземну частину мавзолею, де знаходиться лабораторія, яка забезпечує збереження тіла Леніна. Такого привілею удостоюються лише деякі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Кастро планує легалізувати одностатеві шлюби на Кубі

Тисячі москвичів, що стежили за візитом кубинського лідера, висували в інтернеті різні гіпотези, частіше за інших виникала ідея, пов'язана з проектом застосування подібної методики щодо тіла Фіделя Кастро, коли Команданте відійде в інший світ.

"Ідея про мавзолей з тілом Фіделя на центральній площі Гавани виникла вже давно, - продовжує кореспондент, - але, щоб обезсмертити людини, який звільнив острів від диктатури Батісти, а з часом перетворив Кубу в нову в'язницю, необхідно з'ясувати таємничу технологію. Ми не знаємо, чи вдалося Раулю Кастро добути секрети чудодійної терапії, але можемо припустити, що він не тільки відновив стосунки з імперією, яка відіграла значну роль в успіхах і занепаді Куби, а й турбувався ідеєю виживання легенди революції, яку уособлює Фідель".

Зараз ви читаєте новину «Рауль Кастро хоче забальзамувати тіло Фіделя - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути